Oldal kiválasztása

Nemzetközi színvonalú vitorlásbázis épülhet

Szerző: | 2013-01-23.

A korábbiaknál kedvezőbb feltételű vitorlás versenyek, színvonalasabb szolgáltatások és magánpartnerek bevonásával megvalósuló jelentős, több milliárdos fejlesztés a Zákonyi utcai vitorlás sporttelepen – ebben állapodott meg egymással a Magyar Vitorlás Szövetség és az önkormányzat.

 

A megállapodás értelmében már az idén a korábbiaknál minden szempontból kedvezőbb feltételeket biztosítanak a vitorlásrendezvények, -versenyek és -edzőtáborok lebonyolításához a Zákonyi utcai sporttelepen, amely egyben Magyarország egyik legjelentősebb vitorlás-infrastruktúrája.
Az önkormányzat kikötötte, hogy a vitorlástelepet a Magyar Vitorlás Szövetség, mint tulajdonos, 15 éven keresztül köteles gyermek- és ifjúsági sportcélokra hasznosítani. A felek megállapodtak abban is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a továbbiakban is vitorlás sportközpontként működő bázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és a szolgáltatások javítását kell szolgálják.

A Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen már évekkel ezelőtt kidolgozott koncepció magánpartnerek bevonásával valósulhat meg. A magánpartnereket pályázati úton választották ki, Magyarország talán két legjelentősebb építőipari vállalkozása, a Swietelsky Kft. és a Közgép Kft. a kivitelező.

A fejlesztés turisztikai hatása várhatóan jelentősen növelné a város adóbevételeit, és több, új éves állású munkahelyet biztosítana.

– Hárommilliárdos fejlesztésről van szó, egyebek mellett nyolcvan szobás szálloda, mélygarázs épülne, teljesen megújulna a kikötő és folytatódna a Zákonyi sétány fejlesztése is. Az ingatlan a város tulajdonában marad. Nemzetközi versenyek fogadása, a vitorlás társadalom minél színvonalasabb kiszolgálása a cél. A tervek szerint több év alatt megvalósuló fejlesztés nagyságrendje illetve a hatékony üzemeltetés miatt vontunk be magánpartnert, akivel szemben érvényesítjük a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen kialakított, hosszú távú elvárásainkat. Amint tiszta jogi helyzetet tudunk teremteni a jelenleg perfeljegyzés alatt álló ingatlanon, máris elindulhat a fejlesztés – mondta kérdésünkre dr. Bóka István polgármester.

A megállapodás azért is fontos, hiszen idén a város a Fehér illetve a Kékszalag versenyek mellett Európa- és Világbajnokságnak is helyet ad.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Carmina Burana

2024-03-10. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Kortárs táncszínház.

< 2023 >
Május 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004