Oldal kiválasztása

Nemzetközi színvonalú vitorlásbázis épülhet

Szerző: | 2013-01-23.

A korábbiaknál kedvezőbb feltételű vitorlás versenyek, színvonalasabb szolgáltatások és magánpartnerek bevonásával megvalósuló jelentős, több milliárdos fejlesztés a Zákonyi utcai vitorlás sporttelepen – ebben állapodott meg egymással a Magyar Vitorlás Szövetség és az önkormányzat.

 

A megállapodás értelmében már az idén a korábbiaknál minden szempontból kedvezőbb feltételeket biztosítanak a vitorlásrendezvények, -versenyek és -edzőtáborok lebonyolításához a Zákonyi utcai sporttelepen, amely egyben Magyarország egyik legjelentősebb vitorlás-infrastruktúrája.
Az önkormányzat kikötötte, hogy a vitorlástelepet a Magyar Vitorlás Szövetség, mint tulajdonos, 15 éven keresztül köteles gyermek- és ifjúsági sportcélokra hasznosítani. A felek megállapodtak abban is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a továbbiakban is vitorlás sportközpontként működő bázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és a szolgáltatások javítását kell szolgálják.

A Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen már évekkel ezelőtt kidolgozott koncepció magánpartnerek bevonásával valósulhat meg. A magánpartnereket pályázati úton választották ki, Magyarország talán két legjelentősebb építőipari vállalkozása, a Swietelsky Kft. és a Közgép Kft. a kivitelező.

A fejlesztés turisztikai hatása várhatóan jelentősen növelné a város adóbevételeit, és több, új éves állású munkahelyet biztosítana.

– Hárommilliárdos fejlesztésről van szó, egyebek mellett nyolcvan szobás szálloda, mélygarázs épülne, teljesen megújulna a kikötő és folytatódna a Zákonyi sétány fejlesztése is. Az ingatlan a város tulajdonában marad. Nemzetközi versenyek fogadása, a vitorlás társadalom minél színvonalasabb kiszolgálása a cél. A tervek szerint több év alatt megvalósuló fejlesztés nagyságrendje illetve a hatékony üzemeltetés miatt vontunk be magánpartnert, akivel szemben érvényesítjük a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen kialakított, hosszú távú elvárásainkat. Amint tiszta jogi helyzetet tudunk teremteni a jelenleg perfeljegyzés alatt álló ingatlanon, máris elindulhat a fejlesztés – mondta kérdésünkre dr. Bóka István polgármester.

A megállapodás azért is fontos, hiszen idén a város a Fehér illetve a Kékszalag versenyek mellett Európa- és Világbajnokságnak is helyet ad.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart