Oldal kiválasztása

Nemzetközi színvonalú vitorlásbázis épülhet

Szerző: | 2013-01-23.

A korábbiaknál kedvezőbb feltételű vitorlás versenyek, színvonalasabb szolgáltatások és magánpartnerek bevonásával megvalósuló jelentős, több milliárdos fejlesztés a Zákonyi utcai vitorlás sporttelepen – ebben állapodott meg egymással a Magyar Vitorlás Szövetség és az önkormányzat.

 

A megállapodás értelmében már az idén a korábbiaknál minden szempontból kedvezőbb feltételeket biztosítanak a vitorlásrendezvények, -versenyek és -edzőtáborok lebonyolításához a Zákonyi utcai sporttelepen, amely egyben Magyarország egyik legjelentősebb vitorlás-infrastruktúrája.
Az önkormányzat kikötötte, hogy a vitorlástelepet a Magyar Vitorlás Szövetség, mint tulajdonos, 15 éven keresztül köteles gyermek- és ifjúsági sportcélokra hasznosítani. A felek megállapodtak abban is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a továbbiakban is vitorlás sportközpontként működő bázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és a szolgáltatások javítását kell szolgálják.

A Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen már évekkel ezelőtt kidolgozott koncepció magánpartnerek bevonásával valósulhat meg. A magánpartnereket pályázati úton választották ki, Magyarország talán két legjelentősebb építőipari vállalkozása, a Swietelsky Kft. és a Közgép Kft. a kivitelező.

A fejlesztés turisztikai hatása várhatóan jelentősen növelné a város adóbevételeit, és több, új éves állású munkahelyet biztosítana.

– Hárommilliárdos fejlesztésről van szó, egyebek mellett nyolcvan szobás szálloda, mélygarázs épülne, teljesen megújulna a kikötő és folytatódna a Zákonyi sétány fejlesztése is. Az ingatlan a város tulajdonában marad. Nemzetközi versenyek fogadása, a vitorlás társadalom minél színvonalasabb kiszolgálása a cél. A tervek szerint több év alatt megvalósuló fejlesztés nagyságrendje illetve a hatékony üzemeltetés miatt vontunk be magánpartnert, akivel szemben érvényesítjük a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen kialakított, hosszú távú elvárásainkat. Amint tiszta jogi helyzetet tudunk teremteni a jelenleg perfeljegyzés alatt álló ingatlanon, máris elindulhat a fejlesztés – mondta kérdésünkre dr. Bóka István polgármester.

A megállapodás azért is fontos, hiszen idén a város a Fehér illetve a Kékszalag versenyek mellett Európa- és Világbajnokságnak is helyet ad.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004