Oldal kiválasztása

A hó mentheti meg az idei szezont

Szerző: | 2013-01-30.

Egy hét alatt újabb négy centiméterrel nőtt a Balaton vízszintje, és a hó olvadása miatt további jelentős növekedésre van kilátás. Várhatóan május végére a tó vízszintje eléri a normál, 70-90 centiméter közötti szabályozási sávot. A tél nem kedvezett a korcsolyázóknak, de megalapozza az idei szezont.

 

Pillanatnyilag hatvanegy centiméter a Balaton átlagos vízállása, amely napról napra emelkedik. Csak januárban a Velencei-tó víztömegének kétszerese érkezett a Balatonba. Ráadásul az előrejelzések szerint a következő időszakban további csapadék így vízszintnövekedés várható.

A korcsolyázóknak viszont egyelőre nem kedvez az időjárás, az olvadás miatt a sportolásra alkalmas balatoni jég kialakulására most nincs esély. Jelenleg még van ugyan a partközelben egy vékony jégréteg, de ez hamarosan teljesen fölolvad.

A Balaton töltődése már most jelentős, hiszen tavaly ősszel még csak 38 centiméter volt a tó vízállása. Ha idén a korcsolyázás valószínűleg el is marad, a lehullott csapadék miatti vízszint emelkedés megalapozhatja az idei jó szezont.

balatonfured.hu
Foto: Nagy Tamás

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004