Helytörténészek elismerése

A Balatonfüred Városért Közalapítvány tevékenységét segítő kiemelkedő munkájáért Karika Erzsébet a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület alapító tagja és Bándi László helytörténész elismerő díszoklevelet vehetett át. Az elismerést az alapítvány legutóbbi könyv-bemutatóján a város polgármestere adta át.

 

A közalapítvány immár 67. kiadványát – Boksay György idegenforgalmi és irodalmi munkássága című kötetet- bemutató fórumon dr. Bóka István polgármester adta át az elismerő okleveleket, Molnár Judit, a közalapítvány elnöke pedig köszöntötte a díjazottakat.

Karika Erzsébet a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület tagja, a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület alapító tagja a város helytörténeti és kulturális hagyományainak feltárása, ápolása, a közalapítvány könyvsorozata érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, Bándi László helytörténeti kutató, tanár, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnöke, a Balatonvin Borlovagrend nagykövete a város kulturális és idegenforgalmi hagyományainak feltárása, ápolása, illetve szintén a közalapítvány könyvsorozata érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át az oklevelet.

Karika Erzsébet, aki közel húsz éven át dolgozott a városi könyvtárban, majd 2005-ben megkapta a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést a Füred tévének adott interjút.
Videó itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.