Oldal kiválasztása

Helytörténészek elismerése

Szerző: | 2013-02-04.

A Balatonfüred Városért Közalapítvány tevékenységét segítő kiemelkedő munkájáért Karika Erzsébet a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület alapító tagja és Bándi László helytörténész elismerő díszoklevelet vehetett át. Az elismerést az alapítvány legutóbbi könyv-bemutatóján a város polgármestere adta át.

 

A közalapítvány immár 67. kiadványát – Boksay György idegenforgalmi és irodalmi munkássága című kötetet- bemutató fórumon dr. Bóka István polgármester adta át az elismerő okleveleket, Molnár Judit, a közalapítvány elnöke pedig köszöntötte a díjazottakat.

Karika Erzsébet a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület tagja, a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület alapító tagja a város helytörténeti és kulturális hagyományainak feltárása, ápolása, a közalapítvány könyvsorozata érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, Bándi László helytörténeti kutató, tanár, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnöke, a Balatonvin Borlovagrend nagykövete a város kulturális és idegenforgalmi hagyományainak feltárása, ápolása, illetve szintén a közalapítvány könyvsorozata érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át az oklevelet.

Karika Erzsébet, aki közel húsz éven át dolgozott a városi könyvtárban, majd 2005-ben megkapta a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést a Füred tévének adott interjút.
Videó itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004