Oldal kiválasztása

Borászok egymás közt

Szerző: | 2013-02-06.

Mintegy száz borász vesz részt az ország egyik legnagyobb múltú szőlész-borász szakmai fórumán, amelynek az Anna Grand Hotel ad otthont. Előadások, a helyi borvidék fajtáinak bemutatója, borkóstolás, biobor mustra, a legfinomabb és legszebb címkéjű bor kiválasztása a programon.

 

– Talán a legrégibb és legelevenebb kultúrtörténeti hagyományunk a szőlészet-borászat, e hagyománynak illetve a borászok munkájának köszönhetjük, hogy a város a fürdőzés mellett a borairól is híres. Reméljük, hogy a továbbképzés eredményes lesz és nagyszerű, finom borokat kóstolhatunk a jövőben is – e szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Hári Lenke a város alpolgármestere.

A két napos fórumon több mint húsz előadás hangzik el, hazai és külföldi cégek termékbemutatói várják a résztvevőket, akik a tanfolyam zárásaként Közép-Burgenland legmodernebb pinceszövetkezetébe látogatnak el. Horitschonban megtekintik a pinceszövetkezet közelmúltban megnyitott látványpincéjét is, melyet az osztrák borturizmus egyik fellegvárának tartanak.
A rendezvényen több borkóstolót is rendeznek, a helyi borvidék termelőinek borai mellett a Badacsonyi Szőlészeti Kutatóintézet új fajtáit és klónjait, valamint két ismert biotermesztő nedűit is bemutatják.

– Az ágazat aktuális kérdéseiről lesz szó, részletesen beszélünk majd a törvényi változásokról, amelyek nem mindig kedveznek a borász társadalomnak, de van még esély a formálásukra. A biológiai szőlőtermesztésről, a marketingről illetve a hamisítások elleni védekezésről is lesznek előadások. Autentikus, elismert szakemberek tartják az előadásokat, az volt a cél, hogy valóban hasznos információkat halljanak a résztvevők. Persze magáról a borról sem feledkezünk meg a Balatonfüredi-Csopaki borvidék 12 borfajtájából lesz bemutató. A hallgatók nevezte boroknak versenyt is rendezünk és ezúttal kiválasztjuk a legszebb boros-címkét is – összegezte az immár 34. alkalommal megrendezett szőlész-borász tanfolyam programját Müller István, főszervező, a Pelsovin Trade ügyvezetője.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart