Oldal kiválasztása

Thiesz János lett Kovászna polgármestere

Szerző: | 2013-02-06.

Rekordrészvétel mellett, a leadott voksok több mint hatvanhárom százalékával Thiesz János az RMDSZ jelöltje nyert meg Kovásznán az időközi polgármester választást. Füred testvérvárosának korábbi polgármestere Lőrincz Zsigmond tavaly novemberben tragikus hirtelenséggel hunyt el.

 

A hétvégén Kovásznán megtartott időközi választáson a város eddigi alpolgármesterét, Thiesz Jánost választották meg.

Kovásznán 15 éve nem tapasztalt rekordrészvételt jegyeztek vasárnap, hiszen február 3-án a kovásznaiak 63,43 százalékban vettek részt a választásokon. Thiesz Jánosra 3795 kovásznai voksolt, így a szavazatok 63,2 százalékát kapta. Málnási Levente, az EMNP jelöltje 158 szavazatot tudhat magáénak, a voksok mintegy 2,6 százalékát, a román pártok által támogatott Popica Sorin független jelölt pedig 2053 (34,2%) szavazatot szerzett vasárnap az összesített adatok szerint.
Thiesz János kiemelte, a siker nem feledteti a novemberben elhunyt polgármester, Lőrincz Zsigmond munkáját: „Bárhol jártam, mindenkinek elmondtam, hogy jobb lett volna, ha nem kerül sor az időközi választásra. Ha azt az utat, amit Lőrincz Zsigmonddal és az RMDSZ csapatával megálmodtunk, együtt tudtuk volna bejárni. Kovászna kiemelt helyet foglal el az emberek szívében, és ezért köszönettel tartozunk Lőrincz Zsigmondnak, illetve Kovászna város lakóinak” – tudósított az eseményről a Székelyhon című erdélyi portál.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004