Thiesz János lett Kovászna polgármestere

Rekordrészvétel mellett, a leadott voksok több mint hatvanhárom százalékával Thiesz János az RMDSZ jelöltje nyert meg Kovásznán az időközi polgármester választást. Füred testvérvárosának korábbi polgármestere Lőrincz Zsigmond tavaly novemberben tragikus hirtelenséggel hunyt el.

 

A hétvégén Kovásznán megtartott időközi választáson a város eddigi alpolgármesterét, Thiesz Jánost választották meg.

Kovásznán 15 éve nem tapasztalt rekordrészvételt jegyeztek vasárnap, hiszen február 3-án a kovásznaiak 63,43 százalékban vettek részt a választásokon. Thiesz Jánosra 3795 kovásznai voksolt, így a szavazatok 63,2 százalékát kapta. Málnási Levente, az EMNP jelöltje 158 szavazatot tudhat magáénak, a voksok mintegy 2,6 százalékát, a román pártok által támogatott Popica Sorin független jelölt pedig 2053 (34,2%) szavazatot szerzett vasárnap az összesített adatok szerint.
Thiesz János kiemelte, a siker nem feledteti a novemberben elhunyt polgármester, Lőrincz Zsigmond munkáját: „Bárhol jártam, mindenkinek elmondtam, hogy jobb lett volna, ha nem kerül sor az időközi választásra. Ha azt az utat, amit Lőrincz Zsigmonddal és az RMDSZ csapatával megálmodtunk, együtt tudtuk volna bejárni. Kovászna kiemelt helyet foglal el az emberek szívében, és ezért köszönettel tartozunk Lőrincz Zsigmondnak, illetve Kovászna város lakóinak” – tudósított az eseményről a Székelyhon című erdélyi portál.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.