Oldal kiválasztása

Egyeztet az egyház és az iskola tantestülete

Szerző: | 2013-02-20.

Egyelőre bizonytalan a sorsa annak a két alsó tagozatos tanárnak, akiknek elbocsátását, furcsa indokra hivatkozva, a napokban kezdeményezte a Református Általános Iskola fenntartója. A szülők petícióban álltak ki a pedagógusok mellett. Megszólal az iskola igazgatója.

 

A tanítók elbocsátása a szülők körében felháborodást váltott ki, ezért petícióban kérték a fenntartót, gondolja át újra a döntését. Miklós Ferenc tiszteletes nem kívánta személyesen átvenni a petíciót, így azt a szülők, a hét elején postán adták fel.

Köz Kádi Sarolta az iskola igazgatója elmondta: két kiváló pedagógusi munkát végző tanítóról van szó. Kiemelte: hosszú folyamat mire a balatonfüredi református iskolában igazi hitélet lesz, hiszen a tanintézményt csak néhány hónapja vette át az egyház, az ide járó 120 tanuló közül hetvenen tartoznak vallási felekezethez, ötvenen nem. Az intézményvezető szerint a tantestület és a pedagógusok mindent megtettek annak érdekében, hogy az iskola megfeleljen a református oktatási előírásoknak.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a két tanítónak, a tantestület és az iskolát fenntartó egyház képviselői hamarosan egyeztetnek az ügyben.

A Füred tévé stábjának Köz Kádi Sarolta igazgató nyilatkozott.

Mint arról korábban beszámoltunk, két alsó tagozatos tanítónőt akarnak elbocsátani az iskolából azzal az indokkal, hogy nem elég átéléssel énekelték az áhítatot. A fenntartó a Református Közoktatási Törvényre hivatkozik, mondván a tanár kötelessége, hogy a munkájával kapcsolatos fenntartói és intézményvezetői előírásokat betartsa.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart