Egyeztet az egyház és az iskola tantestülete

Egyelőre bizonytalan a sorsa annak a két alsó tagozatos tanárnak, akiknek elbocsátását, furcsa indokra hivatkozva, a napokban kezdeményezte a Református Általános Iskola fenntartója. A szülők petícióban álltak ki a pedagógusok mellett. Megszólal az iskola igazgatója.

 

A tanítók elbocsátása a szülők körében felháborodást váltott ki, ezért petícióban kérték a fenntartót, gondolja át újra a döntését. Miklós Ferenc tiszteletes nem kívánta személyesen átvenni a petíciót, így azt a szülők, a hét elején postán adták fel.

Köz Kádi Sarolta az iskola igazgatója elmondta: két kiváló pedagógusi munkát végző tanítóról van szó. Kiemelte: hosszú folyamat mire a balatonfüredi református iskolában igazi hitélet lesz, hiszen a tanintézményt csak néhány hónapja vette át az egyház, az ide járó 120 tanuló közül hetvenen tartoznak vallási felekezethez, ötvenen nem. Az intézményvezető szerint a tantestület és a pedagógusok mindent megtettek annak érdekében, hogy az iskola megfeleljen a református oktatási előírásoknak.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a két tanítónak, a tantestület és az iskolát fenntartó egyház képviselői hamarosan egyeztetnek az ügyben.

A Füred tévé stábjának Köz Kádi Sarolta igazgató nyilatkozott.

Mint arról korábban beszámoltunk, két alsó tagozatos tanítónőt akarnak elbocsátani az iskolából azzal az indokkal, hogy nem elég átéléssel énekelték az áhítatot. A fenntartó a Református Közoktatási Törvényre hivatkozik, mondván a tanár kötelessége, hogy a munkájával kapcsolatos fenntartói és intézményvezetői előírásokat betartsa.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.