Séták és anekdoták – Idegenvezetői Világnap

Hangulatos városnéző séták anekdotákkal, korabeli pletykákkal és kedvezményes múzeumi látogatás várja az érdeklődőket az idei Idegenvezetői Világnapon. A programsorozat célja ráirányítani a figyelmet Füredre, a történelmi épületekre, a hozzájuk kötődő történetekre.

 

A helyi turisztikai egyesület révén Füred idén is csatlakozik az egy évtizedes hagyománnyal rendelkező országos eseményhez.
A február 23-24 között zajló rendezvénysorozaton az ország több városában kínálnak többnyire ingyenes, minden eddiginél változatosabb programokat. Akik kíváncsiak arra, hogy hol élnek, és szívesen tudnának meg többet azokról az épületekről, helyekről, történelmi emlékekről, amelyek között nap mint nap járnak-kelnek – éljenek a lehetőséggel.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület programjai:

Február 23-án, szombaton
15 órakor: Reformkori séta a Kerek templom elől Pintér-Berzsenyi Boglárkával.

A tematikus sétaútvonal a Kerek Templom elől indul, s a Blaha Lujza utcán vezet végig, ahol az épületek történetein túl anekdoták hangzanak el a nemzet csalogányáról, Jókairól, a Posta-házról, valamint az első Anna-bálról, s a hozzá fűződő hagyományokról. A Horváth-ház érintésével már a reformkor idején is kedvelt szállóhoz és vendéglőhöz, az Anna Grand Hotelhez és az árkádok alatt húzódó Füredi Panteonhoz vezet a séta. A Gyík szobornál a színházi életről, a Kossuth forrásnál a város gyógyító vízének legendáiról, valamint az egykori Fürdőház (ma Állami Szívkórház) híres orvosairól és betegeiről hallhatók érdekes történetek. Majd következik a Tagore sétány, Rózsakertjével, Blaha Lujza emlékpadjával, a révész – halásszal és Deák Ferenc, Széchenyi István, Kisfaludy Sándor szobraival.
Az egyórás, ingyenes séta a Látogatóközponthoz visszatérve ér véget.

Február 24-én, vasárnap
10 órakor: Idegenvezetés a Siskei városrészben (Papsoka, régi temető, Keöd sírja, Vízimalom, Siske utcai parasztházak). Indulás a Piros templom elől Kissné Hevesi Edittel. Az ingyenes séta időtartama 2 -2.5 óra.

Az egész hétvégén kedvezményes belépés a Városi Múzeumba. Egy felnőtt belépő megvásárlásával ketten tekinthetik meg a kiállítást.

További információ a Tourinform Irodában (Balatonfüred, Blaha L. u. 5.), Telefon: 87/580-480

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.