Víz, bor, kultúra – Füred az Utazás kiállításon

A város idén is részt vesz az Utazás kiállításon. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Füred egy 60 nm-es bemutató standdal lesz jelen, ahol az érdeklődők megismerhetik a város program- illetve szálláskínálatát, ízelítőt kapnak a nyár és a kultúra városának hangulatából, a régió boraiból.

 

A Hungexpo Vásárközpontban február 28. – március 3. között tartó kiállításon a helyi turisztikai egyesület a Balaton régió társkiállítójaként szerepel.
A füredi standon a vásár teljes ideje alatt helyi borokat lehet majd kóstolni a Balatonvin Borlovagrend jóvoltából, az érdeklődők találkozhatnak Balanyi Szilárddal, a Quimby együttes billentyűsével, Mádai Vivien műsorvezetővel és Szathmári János kézilabdázóval illetve a szokásoknak megfelelően a legújabb rendezvénynaptár és városi kiadványok révén értesülhetnek a legújabb füredi ajánlatokról.

A stand látványa minden elemében a vízhez, a borhoz és a kultúrához kapcsolódik. A borkóstolók mellett lesz borlovagrendi felvonulás, nyereménysorsolással egybekötött Balatonfüred kvízjáték, de a helyszínen reformkori, korhű ruhát is fel lehet próbálni. Részletes program alább.

Az év legnagyobb turisztikai vásárán ezúttal is nyaralást idéző hangulat és kedvező utazási kínálat várja a látogatókat. A tavaszi és nyári üdülési szezon nyitó rendezvényének nagykövete Kandász Andrea, aki úti filmjeiről, a magyarországi régiókat bemutató műsorairól ismert.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Szlovákia, míg a hazai városok közül Nyíregyháza kap kiemelt figyelmet, a rendezvény kulturális díszvendége pedig Kalocsa.

Idén is lesz szakmai konferenciasorozat a legaktuálisabb témákkal. Péntektől vasárnapig pedig az érdeklődőket számos program, a zenei tehetségkutatók felfedezettjeinek koncertjei, nyereményjáték és kedvezményes utazási lehetőség várja.

Új tematikákkal bővült a rendezvény, így a külföldi és belföldi ajánlatok mellett megjelennek internetes utazási irodák, a kulturális és fesztiválturizmus célpontjai valamint nászutas ajánlatok is.
A kiállítást behálózó nagyszabású játékban négy nap alatt Föld körüli utazást tehetnek a látogatók. A játék a belépéskor, az utazás hivatalos útlevelének átvételével veszi kezdetét. Az 5 kontinenst és Magyarországot bemutató játékpontokon érdekes feladatokat kell teljesíteni, melyeket a moderátorok az útlevélbe nyomott pecsétekkel díjaznak. Nap végén a játékos kedvűek között egy-egy belföldi utazás is gazdára talál.

A füredi stand programjai:

Március 1. 16 óra
A Füredi arcélek sorozat keretében ezúttal Balanyi Szilárddal, a Quimby együttes billentyűsével, Mádai Vivien műsorvezetővel és Szathmári János kézilabdázóval lesz beszélgetés.
Március 2. 11 óra
Felvonulás a Balatonvin Borlovagrend kíséretében
Március 02.
Egy emlék a Reformkorból – ölts magadra korhű ruhát!
Március 03. 14 óra
Balatonfüred kvízjáték–nyereményjáték sorsolás

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.