Elhunyt Filipovits István

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Filipovits István, a Radnóti Miklós Általános Iskola volt igazgatója. A köztiszteletben álló férfit március 5-én napközben Füred határában, a csónakja mellett a vízben fekve találta meg egy arra sétáló. A helyszínre érkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni.

 

Filipovits Istvánt március 11-én, hétfőn, 14 órakor helyezik örök nyugalomra a város köztemetőjében. A képviselő-testület döntése szerint az elhunyt hamvait a temető díszsírhelyén helyezik el.

Filipovits István Balatonfüreden született 1944-ben, régi füredi családból származik. Közismert sportember volt, évekig dolgozott labdarúgóedzőként a városban, szenvedélyes vadász és horgászként is ismert.

A Pécsi Tanárképző Főiskolán történelem-testnevelés szakon diplomázott, később labdarúgó edzői diplomát is szerzett. 1986-tól 2008-as nyugdíjba vonulásáig a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója.

Filipovits Istvánt Füreden sokan tisztelték és szerették, munkáját elismerték.1995-ben Veszprém Megye Diáksportjáért, 2000-ben Balatonfüred Diáksportjáért, 2001-ben Balatonfüred Sportjáért kitüntetést kapott. 2008-ban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése kiemelkedő munkásságáért a Sportért-díjat adományozta számára.
2001-től a Hubertus Kereszt arany fokozatának viselésére is jogosult lett, a Kinizsi Vadásztársaság elnöke volt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.