Oldal kiválasztása

Megújul az Aranyhíd sétány

Szerző: | 2013-03-12.

Közel félmilliárd forint pályázati pénzt nyert a város a turisztikai attrakciók fejlesztésére, így egyebek mellett felépülhet a Tagore sétányon a balatoni ökoturisztikai látogatóközpont, kitisztítják és rendezik a Kisfaludy és az Esterházy strand medrét és a szezon után elkezdődhet az Aranyhíd sétány felújítása.

 

A sétányon, annak ellenére, hogy a város egyik legfrekventáltabb részén fekszik, lassan évtizedek óta nem történt fejlesztés, a növényzet elöregedett, az út kialakítása illetve kinézete pedig nem igazán turista vonzó. A tervek szerint a fejlesztés első ütemében az Esterházy strandtól a Kagyló közig újítják fel az útszakaszt, amely ezzel szervesen illeszkedik majd a reformkori városrész arculatához.

Az Aranyhíd sétány a Zákonyi sétányhoz hasonló díszburkolatot kap, a mellette lévő kerékpárút is megmarad, azt újra aszfaltozzák, és díszszegéllyel választják el a gyalogúttól. A forgalom szabályozása és mérséklése érdekében egyirányúsítják a sétányt. Új közvilágítást építenek ki, pihenő helyeket alakítanak ki, és felfrissítik, átalakítják a sétány növényzetét is. Mintegy ötven fát és közel kétezer cserjét valamint évelőt ültetnek majd.

Ezzel párhuzamosan megújul majd a Flamingó és a Marina Hotel közötti sétány is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004