Oldal kiválasztása

Nyárra megépül a rekreációs központ

Szerző: | 2013-03-19.

A szezonra elkészül a füredi futball klub új rekreációs központja, amelynek a sportturizmushoz köthető szolgáltatásait a nyári hónapokban időszakosan bárki igénybe veheti. A rehabilitációs részleg mellett tovább-fejlesztik a pálya infrastruktúráját és kisebb vendéglátóhely is üzemel majd itt.

 

A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázaton nyert az egyesület, így különböző gazdasági társaságok adójából végül 173 millió forintot gyűjtöttek össze, amely a beruházás hetven százalékát fedezi. A többi költséget önerőből illetve az önkormányzattól kapott visszatérítendő 30 millió forintos hitelből biztosítják.

– Egy közel nyolcszáz négyzetméter alapterületű kétszintes, húsz egységes rehabilitációs központot építünk, lesznek benne rendelők, kezelő helyiségek, erőnléti terem, kisebb wellness rész, és rendszeresen rendelnek majd itt sportorvosok, masszőrök. Az egyesület tagjainak minőségi kiszolgálása mellett nem titkolt cél, hogy többletbevételt is hozzon ez a klubnak, amire nagy szükségünk van. Májustól szeptemberig az épület bárki előtt nyitott lesz, ha nem változnak a városban az idegenforgalmi trendek, akkor ebből évi mintegy húszmillió forint bevétellel számolunk, aminek jelentős része elmegy majd a fenntartásra, működtetésre- nyilatkozta a balatonfured.hu-nak dr. Csákvári Tamás, a BFC elnöke.

A sport klub vezetője elmondta: a tervek szerint június 15-én adják át az új központot, amely a klubháztól külön álló, ám ahhoz kinézetében szervesen kapcsolódó épület lesz. Az ősz végére a régi klubház helyén egy kisebb, 350 négyzetméter alapterületű, szintén kétszintes kiszolgáló épületet is emelnek. Itt raktárak, tárolók, és konferencia terem kap helyet, illetve egy kisebb vendéglátó egység, az emeleten pedig a sportolók elszállásolását szolgáló négy apartman.

– Az új rehabilitációs részleggel élhetőbb, komfortosabb lesz a sporttelep, egy valóban modern és többféle szolgáltatást nyújtó klubházunk lesz. A füves pályára kiépítjük a világítási rendszert és a jelenlegi lelátó egy részét befedjük. Ezzel úgy gondolom lehetőségeink határához értünk, az ingatlan adottságait kihasználtuk, innentől a biztonságos működtetés feltételeinek megteremtése lesz a legnagyobb feladat – fogalmazott Csákvári Tamás.

A füredi futball klub jelenleg hetven amatőr sportolónak és a kölyök klub révén mintegy 120 gyermeknek nyújt kulturált sportolási lehetőséget. A beruházások révén várhatóan 6-8 új munkahely is létesül a városban. A rekreációs központot az egyesület működteti majd, a kisebb épületben helyet kapó vendéglátó helyiség hosszú távú közös üzemeltetésére viszont füredi vállalkozót keresnek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart