Oldal kiválasztása

Nyárra megépül a rekreációs központ

Szerző: | 2013-03-19.

A szezonra elkészül a füredi futball klub új rekreációs központja, amelynek a sportturizmushoz köthető szolgáltatásait a nyári hónapokban időszakosan bárki igénybe veheti. A rehabilitációs részleg mellett tovább-fejlesztik a pálya infrastruktúráját és kisebb vendéglátóhely is üzemel majd itt.

 

A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázaton nyert az egyesület, így különböző gazdasági társaságok adójából végül 173 millió forintot gyűjtöttek össze, amely a beruházás hetven százalékát fedezi. A többi költséget önerőből illetve az önkormányzattól kapott visszatérítendő 30 millió forintos hitelből biztosítják.

– Egy közel nyolcszáz négyzetméter alapterületű kétszintes, húsz egységes rehabilitációs központot építünk, lesznek benne rendelők, kezelő helyiségek, erőnléti terem, kisebb wellness rész, és rendszeresen rendelnek majd itt sportorvosok, masszőrök. Az egyesület tagjainak minőségi kiszolgálása mellett nem titkolt cél, hogy többletbevételt is hozzon ez a klubnak, amire nagy szükségünk van. Májustól szeptemberig az épület bárki előtt nyitott lesz, ha nem változnak a városban az idegenforgalmi trendek, akkor ebből évi mintegy húszmillió forint bevétellel számolunk, aminek jelentős része elmegy majd a fenntartásra, működtetésre- nyilatkozta a balatonfured.hu-nak dr. Csákvári Tamás, a BFC elnöke.

A sport klub vezetője elmondta: a tervek szerint június 15-én adják át az új központot, amely a klubháztól külön álló, ám ahhoz kinézetében szervesen kapcsolódó épület lesz. Az ősz végére a régi klubház helyén egy kisebb, 350 négyzetméter alapterületű, szintén kétszintes kiszolgáló épületet is emelnek. Itt raktárak, tárolók, és konferencia terem kap helyet, illetve egy kisebb vendéglátó egység, az emeleten pedig a sportolók elszállásolását szolgáló négy apartman.

– Az új rehabilitációs részleggel élhetőbb, komfortosabb lesz a sporttelep, egy valóban modern és többféle szolgáltatást nyújtó klubházunk lesz. A füves pályára kiépítjük a világítási rendszert és a jelenlegi lelátó egy részét befedjük. Ezzel úgy gondolom lehetőségeink határához értünk, az ingatlan adottságait kihasználtuk, innentől a biztonságos működtetés feltételeinek megteremtése lesz a legnagyobb feladat – fogalmazott Csákvári Tamás.

A füredi futball klub jelenleg hetven amatőr sportolónak és a kölyök klub révén mintegy 120 gyermeknek nyújt kulturált sportolási lehetőséget. A beruházások révén várhatóan 6-8 új munkahely is létesül a városban. A rekreációs központot az egyesület működteti majd, a kisebb épületben helyet kapó vendéglátó helyiség hosszú távú közös üzemeltetésére viszont füredi vállalkozót keresnek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Carmina Burana

2024-03-10. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Kortárs táncszínház.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004