Oldal kiválasztása

Pályázat fiatal alkotóknak

Szerző: | 2013-03-19.

A Városok Falvak Szövetsége pályázatot írt ki fiatal képző, ipar és fotóművészek számára. A társulás, amely a különböző adottságú és egymástól földrajzilag távol eső települések közötti kulturális együttműködést szorgalmazza, először hirdetett saját pályázatot.

 

– A napokban volt a szövetség közgyűlése, amelyen a meglévő 18 település mellé, Tihany, Cegléd és Baja is társult. Idén 21,5 milliós keretből gazdálkodik a szövetség, amely igyekszik tovább bővíteni a települések közötti kulturális hálózatot. Füred sokat profitált már eddig is ebből, hiszen például a Borheteken minden évben bemutatkoznak a szövetség településeiről érkező kézművesek. Az együttgondolkodás jó példája az is, hogy tavaly a Virágkarneválon Cegléd, Füred, Debrecen közösen készített virágkompozíciója nyert – mondta Hári Lenke.
A város alpolgármestere hozzátette: a szövetség először írt ki pályázatot, amelynek célja egyrészt a fiatal képzőművészek bemutatkozási lehetőségének biztosítása, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segíteni az alkotók pályakezdését.

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki 2013 júliusában azokat az alkotásokat, amelyek aztán a szövetség településein vándorkiállításon vesznek részt.

Részletes pályázati kiírás itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004