Oldal kiválasztása

Olimpiai központ lehet a Hotel Uniból

Szerző: | 2013-03-21.

A kormány várhatóan a jövő heti ülésén olimpiai központtá nyilvánítja a Hotel Unit, a maga közel ötven szobájával és a hozzá tartozó kikötővel. A vízparti szálló jelenleg is az államé, de korábban az ingatlan vagyonkezelését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek adta át.

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, amely 2009-ben húsz évre jóváhagyta az Uni bérbeadását, még 2011 végén világította át a Műegyetem vagyonkezelői tevékenységét, és jogsértéseket állapított meg. A kormány készülő rendelete ennek vetne véget: az olimpiai központtá nyilvánítással ugyanis visszavennék a több mint egymilliárd forint értékűre becsült ingatlan-komplexumot – írja a hetivalasz.hu.

– A város érdeke az, hogy megmaradjon a szállásfunkció, hiszen ebből jelentős adóbevétele származik Fürednek, másrészt, hogy megmaradjanak a hotel biztosította jelenlegi munkahelyek. Ez a város és a városban lakók egyértelmű érdeke. Tudomásom szerint az olimpiai központtá való nyilvánítással megmarad a szállás funkció és megmaradnak a munkahelyek is – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre dr. Bóka István polgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004