Oldal kiválasztása

A Föld órája Füreden is

Szerző: | 2013-03-22.

A város is csatlakozott a Föld Órája világméretű önkéntes környezetvédelmi kezdeményezéshez. A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát hirdető akció keretében március 23-án este egy órára számos településen kikapcsolják a köztéri világítást. Engedjük világítani a csillagokat!

 

Balatonfüreden az akció keretében március 23-án 20.30 és 21.30 között a Kossuth utcában a Fehér templom, a Vitorlás tér, a Széchenyi park, a Rózsakert valamint Gyógy tér díszvilágítását kikapcsolják.

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A globális villanyoltás szimbolikus cselekedet, a környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet.

A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is. A tavalyi Föld Óráján is elsötétült a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.

Tavaly 135 ország több, mint ötezer települése, köztük a világ tíz legnépesebb városa csatlakozott a felhíváshoz. Magyarországon 72 település vett részt az akcióban. Idén eddig hetven település és több tucat intézmény jelezte részvételét.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004