Fasor felújítás

Az Arad utcában részleges fasor felújítást tervez az önkormányzat, elsősorban az Ady és az Ibolya utca közötti szakaszon, ahol a nagyfeszültségű légvezeték miatt elkerülhetetlen a koros fák kivágása. Mintegy negyven új, közterületre való fát ültetnek helyettük.

Az útszakasz mentén koros vadgesztenye, hárs és juharfák állnak, amelyek a keskeny zöldsáv miatt kinőtték a rendelkezésre álló teret. Egyúttal a légvezeték megközelítési védőtávolsága miatt folyamatosan vissza kell vágni a fákat, ami viszont nem tesz jót, egyre több fa beteg, az elmúlt években folyamatos volt a lakossági panasz is miattuk.

Ezért az önkormányzat áprilisban rendezi a területet. Közel harminc részben öreg, beteg fát vágnak ki, mindegyiket azonban pótolják. Oszlopos juharfák kerülnek a régiek helyére, mert ez a fajta várostűrő, fiatalon oszlop alakú, később karcsú kúpos koronájú, ami ideális a közterületre. A részletes felújítási terv alább csatolva.

A részleges fasor felújításra a fák mérete, esetenként korhadt, beteg állapota mellett a közművek, a járda és az úttest burkolatának, a közterülettel határos ingatlanok kerítésének védelme, a biztonságos gyalogos és gépjármű közlekedés biztosítása érdekében van szükség.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.