Oldal kiválasztása

Fasor felújítás

Szerző: | 2013-04-02.

Az Arad utcában részleges fasor felújítást tervez az önkormányzat, elsősorban az Ady és az Ibolya utca közötti szakaszon, ahol a nagyfeszültségű légvezeték miatt elkerülhetetlen a koros fák kivágása. Mintegy negyven új, közterületre való fát ültetnek helyettük.

Az útszakasz mentén koros vadgesztenye, hárs és juharfák állnak, amelyek a keskeny zöldsáv miatt kinőtték a rendelkezésre álló teret. Egyúttal a légvezeték megközelítési védőtávolsága miatt folyamatosan vissza kell vágni a fákat, ami viszont nem tesz jót, egyre több fa beteg, az elmúlt években folyamatos volt a lakossági panasz is miattuk.

Ezért az önkormányzat áprilisban rendezi a területet. Közel harminc részben öreg, beteg fát vágnak ki, mindegyiket azonban pótolják. Oszlopos juharfák kerülnek a régiek helyére, mert ez a fajta várostűrő, fiatalon oszlop alakú, később karcsú kúpos koronájú, ami ideális a közterületre. A részletes felújítási terv alább csatolva.

A részleges fasor felújításra a fák mérete, esetenként korhadt, beteg állapota mellett a közművek, a járda és az úttest burkolatának, a közterülettel határos ingatlanok kerítésének védelme, a biztonságos gyalogos és gépjármű közlekedés biztosítása érdekében van szükség.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart