Oldal kiválasztása

Jelentős talajvíz – nem szabad szivattyúzni!

Szerző: | 2013-04-02.

Egyre több gondot okoz a városban is a szokatlan mennyiségű csapadék, a hétvégén leesett jelentős mennyiségű eső illetve a felgyűlt talajvíz számos pincét és alagsort öntött el. A füredi tűzoltók több tucat ingatlanhoz vonultak ki a városban, egyelőre az intézményekben nem esett komolyabb kár.

 

– A hétvégén nagy esőzés volt, számos pincét, alagsort elöntött a víz, szinte folyamatosan szivattyúztunk, több tucat ingatlanhoz vonultunk ki, az összes városrészből érkezett hozzánk hívás. Tizenhat főállású tűzoltóval és két jól felszerelt tűzoltóautóval 24 órás szolgálatban látjuk el a feladatunkat. Rendkívül sok csapadék esett rövid idő alatt, az elmúlt tíz évben nem emlékszem hasonlóra. A talajvízzel viszont sajnos nem tudunk mit kezdeni, hiába szivattyúzzuk ki a vizet, a legtöbb esetben az néhány óra alatt újra telítődik. Ahol közvetlen életveszély van, vagy várhatóan jelentős anyagi kár keletkezhet, természetesen segítünk, egyéb esetekben azonban csak térítés ellenében van lehetőségünk a kivonulásra – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bebők Krisztián füredi tűzoltó parancsnok.

A megemelkedett talajvíz várhatóan további gondokat okoz majd, az sem segít a helyzeten, hogy a héten ismét csapadékos lesz az időjárás. Szakemberek szerint a talajvízzel elöntött pincékben érdemes ugyan valamelyest szinten tartani a vizet, de amíg van utánpótlása a víznek szinte lehetetlen azt eltávolítani. Sőt, a víz kiszivattyúzása nem ajánlott, egyrészt általa a talajvíz gyorsabban visszaszivárog az adott helyiségbe, másrészt az alapok alól a vízzel együtt a talajt is kiszívhatják, és az épületek megsüllyedhetnek. Az ár elvonulásával a talajvíz szintje is csökken, így magától visszahúzódik majd a pincékből.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004