Oldal kiválasztása

A verhetetlen füredi

Szerző: | 2013-04-03.

A franciaországi Le Havre adott otthont a Laser Európa Kupa-sorozat újabb állomásának, ahol a füredi Yacht Club vitorlázója, Vadnai Jonatán hat futamgyőzelemmel utasította maga mögé a 130 fős Laser 4.7 mezőnyt. Korosztályában idén ez már a harmadik Európa Kupa győzelme.

 

A sorozat kiemelt versenyén 13 ország ifjú vitorlázói gyűltek össze a 4.7-es hajóosztályban, dacolva a rossz idővel, a napközbeni is csupán maximum 5-6 fokos hőmérséklettel. A hideg mellett az erős és változó áramlás, valamint a 15-20 csomós szél is próbára tette a versenyzőket. Vadnai a kvalifikációs futamok befejeztével – a harmadik helyről, négy pontos hátránnyal várta a folytatást, két olasz, Villa Nicolo és Planchestainer Ginamarco, mögött.

A második napi eredmények kiestek, így Jonatánnak már nem volt szabad hibáznia – és meg is felelt ennek a követelménynek: a döntő első futamában a két olasszal jelentős előnyre tett szert, majd a véghajrában, az utolsó 50 méteren bebizonyította, ki a jobb. A döntő második futamában jó rajtot követően, az áramlás adta lehetőségek felismerésével és kihasználásával magabiztos győzelmet aratott. Ezzel az eredményével megszerezte az idei év második összetettbeli és harmadik korosztályos (U16) Európa Kupa győzelmét.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004