Elkezdődött a buszállomás átépítése

Hosszú előkészítés után végre megkezdték a busz-, illetve a vasútállomás rehabilitációját. Első lépésként az egykori vendéglátóhelyiségeket bontják le, majd következik a tereprendezés. Az épületek modernizálása és a tér átalakítása várhatóan egy évig tart majd.

 

Az állomás felújítása mellett átépítik a lehangoló állapotú Castricum teret is. Az állomáson a munkálatok alatt sem áll le a közlekedés, kisebb-nagyobb fennakadásokra azonban számítani kell majd.
A város kapujának is nevezett elhanyagolt állapotú busz-, és vasútállomás felújítása már évek óta napirenden volt, most végre hosszú egyeztetések után az önkormányzat megállapodott a MÁV-val és a Balaton Volánnal, így az Európai Unió támogatása mellett közösen finanszírozzák a fejlesztést, amely 560 millió forintból várhatóan egy év alatt készül el. A kivitelező a budapesti MVS Kft. lesz, de a fejlesztésben helyi vállalkozók is részt vesznek.

Teljesen átalakítják az állomás szerkezetét valamint modernizálják a működését, a szolgáltatások is bővülnek, új vendéglátóhelyek épülnek. Új fedett peron készül, a jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnak helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek. Az épületek homlokzatát is átalakítják, a város arculatához illeszkedő központot létesítenek itt.
A Castricum tér is átalakul, sétányt építenek, újra burkolják a tereket és járdákat, új P+R parkoló létesül, a jelenleg lehangoló állapotú vendéglátóhelyeket pedig lebontják helyükre a Bázis-Invest kft. éttermet, kávézót épít. Szintén a füredi cég a Jókai és a Gábor Áron utca közötti, jelenleg üresen álló ingatlanon, üzleteknek is helyet adó két társasházat épít, és új sétányt is létesítenek.

Részletek és látványtervek a Füred tévé videójában itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.