Egy órára ingyenes a parkolás

Májustól változik a többször is kifogásolt felsővárosi parkolási rend: a bérlettel rendelkező fürediek egy órás időtartamra ingyenesen használhatják az önkormányzati hivatal közelében lévő két felszíni parkolót. A mélygarázs változatlan feltételekkel használható.

 

Az engedmény az Ady Endre utcai zöldterületi illetve az önkormányzati hivatal A épülete melletti parkolóra érvényes. Ezeken a helyeken a jegykiadó automatákon lesz egy úgynevezett tarifaváltó gomb, amely pénz bedobása nélkül egy órára szóló ingyen parkolási jegyet ad ki, amely azonban csak a lakossági bérlettel együtt lesz érvényes. Ezzel – igazodva az igényekhez- lehetővé válik, hogy a füredi lakosok a hivatalhoz legközelebbi parkolóhelyen tehessék le autóikat, amíg hivatali ügyüket elintézik. A rendszer továbbra sem támogatja viszont az egész napos, ingyenes parkolási lehetőséget.
(Információink szerint az érintett parkolókban álló jegyautomaták várhatóan május első hétvégéjétől már alkalmasak lesznek az ingyen jegyek kiadására.)

A felsővárosi parkolókban tapasztalható időszakos zsúfoltság csökkentése érdekében a Probio Zrt. mint fenntartó javasolta, hogy a Vásárcsarnok déli göngyölegtárolója előtti, jelenleg kihasználatlan zöldterületet alakítsák át parkolóvá. Az itt létesíthető 30 darab parkoló kialakítása mintegy hatmillió forintba kerülne. A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, a beruházást idén nem végzik el, de a kérdésre a jövő év elején visszatérnek.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.