Könyvek borral és zenével – Könyvhét és Első Füredi Borutca

Irodalom, jazz és borozás. Ünnepi Könyvhét és vásár a városban. Négy napon át irodalmi programok, nyüzsgés és bohém szórakozás. Megnyílik a Füredi Borutca. Ingyenes koncertek, sétálóutcai hangulat, kifinomult gasztronómia és borkóstolás a reformkori városrészben. A Blaha Lujza utcában szabadtéri színpad, egyedi falatok és persze borok. Kitelepül a Kredenc, a megújult Kedves Cukrászda, a Vivamus Vinotéka, a Borharapó, a Balatoni Borok Háza, a Borgaléria, valamint a Blaha Étterem.

 

Minden nap lesz koncert is, fellép többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Csopak Demizson Allstars Jazz Orchestra és dr. Tóth Gábor, a borutca színpadán pedig több irodalmi beszélgetés zajlik majd.

– Ez egy új kezdeményezés, ha sikere lesz, akkor a későbbiekben egy-egy hétvégén szeretnénk majd megismételni, sőt az is felmerült, hogy jövőre a Borhéthez kapcsolódóan is megnyitna a borutca. Igényes jazz koncertek és kulturális programok lesznek itt négy napon át, miközben a helyi vendéglátók kitelepülnek és megmutathatják sajátosságaikat. Nem nagy fesztiválban gondolkodunk, inkább egy hangulatos miliőt szeretnénk teremteni, nem titkolt szándék az is, hogy a Füredre érkező vendégeket felcsalogassuk a partról – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

Itt lesz Podmaniczky Szilárd, akinek Balatoni borozó és Balatoni világok című könyvei igazi kuriózumnak ígérkeznek, bemutatják az Óda roncs című, Balatonfüred – Debrecen – Kecskemét antológiát, benne a városhoz kötődő alkotók műveivel, Jenei Zoltán meseíró egyenesen az iskolába megy el a diákokhoz, és hozzáférhető lesz a Könyvhéten a Jókai Mór szerkesztette, az Osztrák-Magyar Monarchiáról szóló tizenkét kötetes mű is.

Részletes program itt.

Az irodalmi programok mellett a Blaha utcában négy napon át 9-21 óra között lesz könyvvásár is, amelyen a 84. Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványok egy része és egyéb igényes gyermekeknek és felnőtteknek szóló kötetek lesznek kaphatók. Újdonság, hogy ezúttal a felső városrészben, a Vásárcsarnoknál is áll majd könyves stand.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.