Oldal kiválasztása

Könyvek borral és zenével – Könyvhét és Első Füredi Borutca

Szerző: | 2013-05-06.

Irodalom, jazz és borozás. Ünnepi Könyvhét és vásár a városban. Négy napon át irodalmi programok, nyüzsgés és bohém szórakozás. Megnyílik a Füredi Borutca. Ingyenes koncertek, sétálóutcai hangulat, kifinomult gasztronómia és borkóstolás a reformkori városrészben. A Blaha Lujza utcában szabadtéri színpad, egyedi falatok és persze borok. Kitelepül a Kredenc, a megújult Kedves Cukrászda, a Vivamus Vinotéka, a Borharapó, a Balatoni Borok Háza, a Borgaléria, valamint a Blaha Étterem.

 

Minden nap lesz koncert is, fellép többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Csopak Demizson Allstars Jazz Orchestra és dr. Tóth Gábor, a borutca színpadán pedig több irodalmi beszélgetés zajlik majd.

– Ez egy új kezdeményezés, ha sikere lesz, akkor a későbbiekben egy-egy hétvégén szeretnénk majd megismételni, sőt az is felmerült, hogy jövőre a Borhéthez kapcsolódóan is megnyitna a borutca. Igényes jazz koncertek és kulturális programok lesznek itt négy napon át, miközben a helyi vendéglátók kitelepülnek és megmutathatják sajátosságaikat. Nem nagy fesztiválban gondolkodunk, inkább egy hangulatos miliőt szeretnénk teremteni, nem titkolt szándék az is, hogy a Füredre érkező vendégeket felcsalogassuk a partról – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

Itt lesz Podmaniczky Szilárd, akinek Balatoni borozó és Balatoni világok című könyvei igazi kuriózumnak ígérkeznek, bemutatják az Óda roncs című, Balatonfüred – Debrecen – Kecskemét antológiát, benne a városhoz kötődő alkotók műveivel, Jenei Zoltán meseíró egyenesen az iskolába megy el a diákokhoz, és hozzáférhető lesz a Könyvhéten a Jókai Mór szerkesztette, az Osztrák-Magyar Monarchiáról szóló tizenkét kötetes mű is.

Részletes program itt.

Az irodalmi programok mellett a Blaha utcában négy napon át 9-21 óra között lesz könyvvásár is, amelyen a 84. Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványok egy része és egyéb igényes gyermekeknek és felnőtteknek szóló kötetek lesznek kaphatók. Újdonság, hogy ezúttal a felső városrészben, a Vásárcsarnoknál is áll majd könyves stand.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004