Ultramaraton a kempingben

Harmadszor rajtol el a Nemzetközi Ultramaraton mezőnye a kempingben. A versenyen tizenhét nemzet legjobb ultramaratonistái indulnak, a magyar futók mellett ausztrál, finn, brazil, dél-afrikai, sőt guatemalai atléta is rajthoz áll. A cél: 144 óra alatt annyit futni, amennyit csak lehet.

 

Csak a miheztartás végett a világcsúcs 144 óra alatt 1037 kilométer teljesítése. Egy maroknyi elit atléta igyekszik majd itt Füreden megdönteni a rekordot a május 8-14 között zajló rendezvényen, amihez a Balaton partján, zöldövezetben kijelölt 900 méteres aszfaltkör, a közvetlenül a pálya mellett található pihenőházak és a tapasztalt versenyszervezők ideális feltételeket biztosítanak.

A mezőny gerincét azonban a lelkes amatőrök adják, akik elsősorban a jó hangulatú sportprogram miatt állnak rajthoz. A mezőny legidősebb versenyzője Bozó Pál, a szervező sportegyesület 75 éves atlétája, aki tavaly 536 km-es eredményével világcsúcsot állított fel a 75 évesek korosztályban. Ezt a csúcsot szeretné idén elhódítani az ausztrálok kiváló szenior futója, a szintén 75 éves Vlastislav Skvaril. Kettejük versengése az idei rendezvény egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik.

Bár az ultrafutás, és a hat napos körözős verseny nem tartozik a látványsportágak közé, érdemes kilátogatni majd a kempingbe, hiszen a versenyzők rendkívüli akaraterőről tesznek tanúbizonyságot.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.