Oldal kiválasztása

Füredi dzsúdósok az MMA Országos Szövetségben

Szerző: | 2013-05-07.

Új klubbal bővült az MMA Országos Szövetséghez tartozó csapatok névsora, a Bartus István vezette Ronin Judo Közhasznú Alapítvány Balatonfüred is belépett a szövetségbe. A remények szerint a Ronin harcosai a nyílt amatőr MMA és grappling magyar bajnokság szeptemberi viadalán már részt is vesznek.

 

A balatonfüredi dzsúdósok ismert és megbecsült szereplői a hazai dzsúdós társadalomnak, Bartus István tanítványai szép eredményekkel büszkélkedhetnek, a Ronin az ifjúsági válogatottba is delegált versenyzőt. Bartus mester alkalmazkodva a kor igényeihez, a vegyesharc oktatását is elindította a városban.

– A fiatalok keresték az olyan küzdősport stílusokat, melyek nem korlátozódnak csak egy sportágra, földharcra, állásharcra, kéz- illetve lábtechnikára. A dzsúdó előtt évekig kung-fuztam, így tavaly szeptemberben meghirdettük a vegyesharcot is, elhatároztuk, ha van rá igény, elindítjuk az edzéseket. Volt és van is igény, szép érdeklődés mutatkozik a kevert stílus iránt – így Bartus István.

A tréner fokozatosan építi fel a jelentkezők technikáját, először eséstannal indulnak a gyakorlások, aztán jöhet a földharc, az ütések és a rúgások elsajátítása. Az a cél, hogy a Ronin harcosai komplex tudással rendelkezzenek.

Áprilisban beindult a nyílt amatőr MMA és grappling magyar bajnokság, Bartus mester tanítványai szívesen indultak volna a megmérettetésen, ám a tréner szerint odébb van még a bemutatkozás.

– A srácok már nagyon indulni akartak a versenyen, a lelkesedésük határtalan, úgy kellett őket visszafogni. Tudomásul kell venni, hogy először tisztességesen fel kell készülni, utána lehet versenyen indulni. Megértették, készülnek becsülettel, remélem, mihamarabb versenykörülmények között is lemérhetik vegyesharc tudásukat.

A nyílt amatőr MMA és grappling magyar bajnokság második fordulója szeptemberben lesz, a remények szerint a balatonfüredi Ronin harcosai ezen a versenyen már elindulhatnak.

Forrás: mmasport.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004