Oldal kiválasztása

Világbajnokság Füreden?

Szerző: | 2013-05-08.

Reális esély van arra, hogy Magyarország adjon otthont a 2021-es vizes világbajnokságnak, márpedig a tömegeket megmozgató, rangos sportesemény nyíltvízi úszás részének színhelye Balatonfüred lenne – mindezt Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke jelentette be sajtótájékoztatóján.

 

– Teljesen biztosak persze nem lehetünk benne, de okkal bizakodhatunk – fogalmazott Gyárfás Tamás azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet kedden tartottak a leendő vb szervezőbizottságának vezetői.

Gyárfás elárulta, hogy a sportdiplomáciai lépések sorában újabb fontos állomás következik: a LEN, az európai szövetség olasz elnöke, Paolo Barelli után május végén a világszövetség, az úszást, a vízilabdát, a műúszást, a műugrást és a hosszútávúszást is összefogó FINA első embere, az argentin Julio Maglione is Budapestre látogat, ahol fogadja őt Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő elvállalta a magyar pályázati bizottság vezetését, s ott lesz a barcelonai vb kezdetén, július 19-én tartandó FINA-prezentáción is, ahol győztest hirdetnek. Magyarország – jelesül Budapest és a nyíltvízi úszás színhelyének jelölt Balatonfüred – három riválissal küzd meg: a Koreai Köztársasággal, Azerbajdzsánnal és az Egyesült Arab Emírségekkel.

Gyárfás Tamás a keddi összejövetelen úgy foglalta össze mondandója lényegét, hogy meg kell nyerni a FINA-szavazást, hozzáfűzte, hogy ha Magyarország lesz a nyolc esztendő múlva esedékes vb rendezője, akkor „pályázunk a 2017-es junior-vb-re is, ezt jeleztük a FINA-nak, és ha e törekvésünk is sikerrel társul, a magyar utánpótlás is lendületet kaphat”.

Szabó Tünde MÚSZ-főtitkár a június 22-én rendezendő eseményről, a Magyar Úszás Napjáról elmondta: ekkor Európa Kupa-verseny is lesz, többek között a londoni olimpiai bajnok Risztov Éva részvételével, továbbá országos bajnokság 10 kilométeren és olimpiai úszófesztivál – válogatott úszók, vízilabdázók, egykori és jelenlegi kiváló versenyzők közreműködésével. Mindez szintén Füreden lesz. Részletek itt.

Forrás: MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004