Vitorlát bontottak

A 117 éves Kishamis vitorláson felvonták a nemzeti lobogót és a legénység megkoszorúzta a Balatont – ezzel kezdetét vette az idei vitorlázási szezon. A hagyományokhoz híven ezúttal is a móló előtti vízterületen több mint száz hajó részvételével elrajtolt az évadnyitó vitorlásverseny.

 

– Sokat várunk az idei vitorlás szezontól, Európa-bajnokság és világbajnokság is lesz itt a nyáron, ilyen gazdag versenynaptár még nem volt Füreden. A vitorlázás kiváló sport, reméljük minél több fiatal kap kedvet hozzá – mondta a Vitorlás téren tartott beszédében Bóka István polgármester, aki kiemelte: bízik benne, hogy tovább folytatódik a sportág fejlesztése.

Az ünnepségen a polgármester megköszönte Gál András Leventének, a Magyar Vitorlás Szövetség leköszönő elnökének munkáját és gratulált az újonnan megválasztott elnöknek, Kollár Lajosnak. Az új elnök kiemelte: folytatni fogja a megkezdett munkát, az utánpótlás nevelést, a fejlesztéseket illetve az egy évvel ezelőtt felállt elnökség Festetics-programját.

A szezont hivatalosan Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár nyitotta meg, aki vitorlásoknak jó szelet és kedvező időt kívánt.

Kollár Lajos sebészprofesszort a pénteki, balatonfüredi tisztújító közgyűlésen választották meg a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének. A leköszönő elnök Gál András Levente – aki korábban államtitkárként és kormánybiztosként is tevékenykedett – tavaly áprilisban vette át az MVSZ irányítását, miután a Straub Elek vezette előző elnökség 2012. március 6-án lemondott.

Fénykép galéria a honlap Facebook oldalán.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.