Újra vízen a füredi sárkányok

A város csapata is vízre száll a hétvégén zajló országos sárkányhajós nyílt vízi versenyen. A füredi sárkányok az év első megmérettetésén Győrben amatőr kategóriában két aranyérmet is szereztek, így komoly esély van rá, hogy a hétvégi látványos roadshow-on is jól szerepelnek majd.

 

A füredi sárkányhajó csapat (Balaton KKEV-SE) 250-, és 2000 méteren szerezte meg az első helyet a hónap elején rendezett versenyen. (Képünk a díjátadón készült.) Pünkösdkor részt vettek Olaszországban a hagyományos velencei Vogalongán, a 32 kilométeres, részben a nyílt tengeren megtett távon, a mintegy hatvan sárkányhajó közül végül ötödikek lettek.

– Most teljes erővel készülünk a hétvégi versenyre, amelyen 200 és 2000 méteren is elindulunk, illetve részt veszünk a települések közötti megmérettetésben is. Az idei évadot nagy várakozás, és még nagyobb felkészülés előzte meg, hiszen idén már a legfelső versenyosztály 3. divíziójában evezünk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Nagy Ákos a csapat kapitánya.

A május 25-én, szombaton, 9.30-kor kezdődnek Füreden a versenyek. Részletek itt.

Sárkányhajó sportágban jelenleg az amatőr kategória a legmagasabb, innen kerülnek ki azok a csapatok, amelyek nemzetközi versenyeken képviselik hazánkat. Az itt versenyzők a Magyar Kajak- Kenu Szövetségnél hivatalosan leigazolt versenyzők, így a füredi csapat egy része is. A balatonfüredi sárkányhajós csapat még 2010-ben kezdte el az edzéseket, azóta több versenyen is dobogós helyezést értek el.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.