Oldal kiválasztása

Elnapolt érettségi

Szerző: | 2013-05-24.

Második világháborús repeszgránátot találtak egy építkezésen csütörtökön Füreden, emiatt kiürítették a környéket, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Széchényi Ferenc Tagintézményében néhány diáknak félbe kellett hagynia érettségi vizsgáját.

Ferenczi Tímea a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az Arácsi úton zajló építkezés során bukkantak rá a repeszgránátra a munkások reggel 8 óra körül. A rendőrség lezárta a területet, és értesítette a Magyar Honvédség tűzszerész szolgálatát. A mentesítés idejére 32 lakónak, a közeli szakközépiskolából pedig 400 diáknak – köztük 8-10 érettségizőnek – és 50 felnőttnek kellett elhagynia a területet. A tűzszerészek elszállították a gránátot, a terület átvizsgálták.

Két lehetőség közül választhatnak a gránát miatt kiürített iskola érettségizői, akik éppen a mezőgazdasági alapismeretekből tettek írásbeli vizsgát. Vagy két szóbeli vizsgát tesznek, vagy egy másik időpontban egy másik tesztlapot töltenek ki. A diákok még fontolgatják a döntésüket.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004