Elnapolt érettségi

Második világháborús repeszgránátot találtak egy építkezésen csütörtökön Füreden, emiatt kiürítették a környéket, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Széchényi Ferenc Tagintézményében néhány diáknak félbe kellett hagynia érettségi vizsgáját.

Ferenczi Tímea a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az Arácsi úton zajló építkezés során bukkantak rá a repeszgránátra a munkások reggel 8 óra körül. A rendőrség lezárta a területet, és értesítette a Magyar Honvédség tűzszerész szolgálatát. A mentesítés idejére 32 lakónak, a közeli szakközépiskolából pedig 400 diáknak – köztük 8-10 érettségizőnek – és 50 felnőttnek kellett elhagynia a területet. A tűzszerészek elszállították a gránátot, a terület átvizsgálták.

Két lehetőség közül választhatnak a gránát miatt kiürített iskola érettségizői, akik éppen a mezőgazdasági alapismeretekből tettek írásbeli vizsgát. Vagy két szóbeli vizsgát tesznek, vagy egy másik időpontban egy másik tesztlapot töltenek ki. A diákok még fontolgatják a döntésüket.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.