Partitúra kurzus a fény jegyében

Idén újra indul a Partitúra Összművészeti Kurzus. Horgas Eszter fuvolaművész és Nyitrai Orsolya médiaművész olyan tábort hirdet, amelyben tehetséges fiatalok tölthetnek el együtt egy hetet és alkothatnak a Vaszary Villában. A téma ezúttal a fény. Augusztusban bemutató koncert.

 

A zeneművek, a képzőművészeti alkotások, a mozgás, színészi játék és az irodalom – ezúttal a Fény téma köré csoportosul. Az összművészeti kurzus célja, hogy az alkotó művészek és a növendékek a különböző művészeti formák felhasználásával egy adott témához kapcsolódóan új műalkotásokat hozzanak létre.
Klasszikus zeneműveket – elsősorban kamaraműveket-, illetve új, a munkafolyamat alatt született improvizációkat, darabokat, irodalmi, és képzőművészeti alkotásokat várnak a képzés vezetői, az elkészült műveket a fiatal művészek a kurzuszáró nyílt előadáson augusztus 25-én be is mutatják.

A kurzusra 2013. június 15-ig lehet pályázni. Jelentkezés itt.

Növendék  csoportok: 9-12 , 12-14, 15-25 éves korúak.
A díjakat augusztus 25-én 18 órakor ünnepélyes keretek között az Anna Grand Hotelben adják át.

A képzés művészeti vezetője Horgas Eszter (fuvola, kamarazene, előadói gyakorlat, légzés-meditáció)

Tanárok:
Nyitrai Orsolya (képzőművészet, improvizációk, művészettörténet)
Stollár Xénia (zeneszerzés, improvizáció, kamarazene)
Lőwenberg Dániel (zongora, kamarazene, zenetörténet)
Horgas Ádám (mozgás, előadóművészet, mobil film, dráma)
Rosta S. Csaba (építész)
Bordos Zsolt (fény és video technika, paintup)

2011 júliusában tartották meg először a Partitúra Összművészeti Kurzust. A tanulók és a közönség körében olyan sikeres volt a kezdeményezés, hogy azóta évente megrendezik ezt az egyedülálló alkotói képzést.
A kurzus alap koncepciója, hogy a különféle művészeti ágakon keresztül a gyerekek megismerjék önmagukat, megtanulják, megérezzék, megtapasztalják, hány féle út lehetséges az önkifejezéshez, a tehetségük kibontakoztatásához. A zeneművészet, a színjátszás, a mozgás, a film, a drámaképzés, illetve a képzőművészet ehhez ad lehetőséget. A különféle szakmai műhelymunkák, a konkrét zeneművek elemzése, és a koncertre való felkészülés mellett közös órákon is részt vesznek a diákok, akik az önálló alkotás mellett megtanulják a közösségi munkát is.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.