Futás a gyerekekért

A Mosoly Váltó idén is rajthoz áll az UltraBalaton Nemzetközi Futó-és Kerékpár-versenyen, hogy futva vagy biciklizve teljesítse a versenyt, és a résztvevők felajánlásaiból adományt gyűjtsön a súlyosan beteg gyerekek gyógyítására. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

 

A Mosoly Alapítvány által felkarolt gyerekek és az alapítvány támogatói, a váltó tagjaiként, 45 rövidebb szakaszban, két nap alatt teljesítik a 212-kilométeres Balatonkört.

Magyarországon évente több száz gyermeknek kell szembenéznie olyan súlyos betegséggel, amely hosszú kórházi tartózkodással, testet-lelket megviselő kezelésekkel, évekig tartó gyógyulási folyamattal jár. A Mosoly Alapítvány 1996 óta ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal segíti azt a folyamatot, amelyben az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében. Hosszú távú terápiás csoportjaikba a rehabilitáció alatt járnak a gyerekek, hogy könnyebben visszataláljanak kortárs közösségeikbe, amiből hosszan tartó betegségük kiszakította őket.

A Mosoly Alapítvány csapata teremti elő évről-évre a foglalkozások megtartásához szükséges pénzösszegeket, melyek biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget a gyermekek számára országszerte. Az Alapítvány immár negyedik éve vesz részt Mosoly Váltójával az UltraBalatonon, mely egyben legjelentősebb adománygyűjtő eseménye is az évben. A verseny nem csak az adománygyűjtés miatt különleges, hanem azért is, mert a Mosoly Váltó tagjaként a támogatók együtt futhatnak a gyógyult, Mosolyos gyerekekkel.

A Mosoly Váltó balatonfüredi szakaszához június 1-jén 12 órakor bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a futáshoz vagy biciklizéshez és szívesen nevezne be erre a szakaszra egy jelképes támogatással. Az adomány felajánlásával minden résztvevő segíthet abban, hogy az alapítvány minél több pénzadományt gyűjthessen össze a súlyos betegségen átesett gyermekek gyógyulásáért.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.