Rajtol a Fehér Szalag

Szombaton, június 15-én reggel rajtol a Balaton keleti medencéjét megkerülő Fehér Szalag Nagydíj, amely immár 16. alkalommal lesz a kitűnő vitorlázóra emlékezve Izsák Szabolcs Emlékverseny. Nem utolsó sorban pedig Classic Round, vagyis az 1945 előtt épült vitorlások önálló versenye.

 

Az öreg hajók fél órával a többiek előtt 9 órakor rajtolnak a füredi móló elől a Kenese – Siófok – Tihany – Balatonfüred pálya megtételére. A többi résztvevő fél órával később vág neki a távnak. Tavaly összesen 194 hajó rajtolt a versenyen, és 159-en teljesítették a pályát.

A gyenge szélben a Rauschenberger Miklós által kormányzott Principessa Libera legyőzte az esélyesebb, többtestű ellenfeleit. A Classic Round győztese a Sirocco lett Cittel Lajos kormányzásával. 2011-ben viszont erős szeles versenyen menetrekordot állított fel a győztes Huncat Formula 40 katamarán. Büki Gábor és csapata két óránál rövidebb idő alatt száguldott körbe a pályán.

Ezúttal is izgalmas versenyre van kilátás.

A versenyre nevezni lehet a VIHAR rendszerben online, illetve 2013. június 14-én, pénteken a Balatonfüredi Edzőtábor (8230 Balatonfüred, Zákonyi F. u. 8.) területén működő MVSZ versenyirodában 17.30-22.00 óra között, valamint június 15-én, szombaton 06.30-07.30 óra között.

Forrás: mvsz.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.