Oldal kiválasztása

Vasemberek Füreden

Szerző: | 2013-06-14.

Újra Balatonman Triatlon Fesztivál a városban. Profi verseny, festői táj, – nem csak hivatásos sportolóknak. A szervezők mintegy ezer résztvevőt várnak, ezúttal is lehet futni, úszni, kerékpározni, versenyezve az idővel vagy csak önmagunkkal. Vasemberek viadala és programok.

 

A június 13.-15. között rendezendő verseny mellett széles körű sportszakmai expót tartanak, de szabadidős, családi és gyermekprogramok is várják majd az érdeklődőket. A rendezvény központja a füredi kempinggel szembeni parkoló lesz. A triatlonisták között tizenkét országból érkező, mintegy ötven külföldi sportoló is indul, a legidősebb versenyző hetvenegy éves.

A tavalyi versenyhez képest változás, hogy a biciklis kör a kisebb szintkülönbség miatt valamivel könnyebb lesz, persze ettől még ez maradt az ország egyik legkeményebb pályája. Az este hét órakor induló futókör ezúttal hangulatos fáklyás megvilágítás mellett zajlik majd. Lesz Maraton, Félmaraton, 4,2 kilométeres táv illetve csapat váltók.
Idén is rajthoz állnak a füredi középiskolák csapatai és ismert sportolók, köztük Balzsay Károly világbajnok ökölvívó, Csőke Balázs ironman győztes, de indul a versenyen Száraz Dénes az egyik népszerű tévésorozat színésze is. Szombaton este fél kilenckor a Garamy Funky Stuff ingyenes élő koncertet ad, lesz DJ party, Rudi Bohóc a gyerekek kedvence, ugrálóvár és nyereménysorsolás.

– Tavaly nagy sikere volt a versenynek, idén igyekeztünk még jobbá tenni. Háromszor annyi lesz a versenyző, közel ezer résztvevőt várunk. Arra törekszünk, hogy a versenyzők, a kísérők és a szurkolók egyaránt jól érezzék magukat. A Magyar Triatlon Nagydíj hat kiemelt versenye közül idén a Balatonman az egyik, ráadásul egyben az országos bajnokság része is, ami óriási elismerés a szakma részéről. De ez nem azt jelenti, hogy csak a sportág profijait várjuk, a célunk változatlan: minél többen tapasztalják meg, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja, hogy lehetetlen nem létezik, megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet ironman. A rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt. Ráadásul a sportág menőivel együtt versenyezni extra motivációt és élményt adhat mindenkinek – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Zelcsényi Miklós a rendezvény főszervezője.

A látványos rajt, amikor a verseny valamennyi résztvevője egyszerre gázol bele a Balatonba, hogy megkezdje az úszás távot, a Kemping strandján lesz, június 15-én, reggel nyolc órakor.

Három kategóriában lehet indulni a versenyen.

– Balatonman iron
(3800 méter úszás,180 km kerékpározás, 42,2 km futás. Klasszikus ironman táv profiknak és a kihívást kedvelőknek.)

– Balatonman 70.3
(1900 méter úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás.)

– Balatonman special
(1900 méter úszás, 180 km kerékpározás, 11 km futás. Azoknak, akik kerékpározásban erősek, de a másik két számban nem akarnak teljes távot megtenni.)

Az első kettő kategória, elsősorban az amatőrök kedvéért, váltóban is teljesíthető. A kötött váltóban 3 fős csapatok indulhatnak, a korlátlan váltóban viszont tetszőleges egy-egy csapat létszáma.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart