Oldal kiválasztása

Balatoni Hal és Borünnep – Gasztronómia, koncertek és vonulás a parton

Szerző: | 2013-06-19.

Többnapos programsorozat a kultúra, a bor és a gasztronómia jegyében. Balatoni halak, borbemutatók, borvásár és ételkóstolók. Koncertek, előadások és gyermekprogramok a Tagore sétányon, ahol a felállított pavilonokban bemutatkoznak a borvidék pincészetei is, na meg szekszárdi borászok. Igazi sűrűség a parton, kezdődik a Gitárfesztivál, lesz Magyar Úszás Napja és Demjén Ferenc koncert. Hangulatos fesztivál, finom borokkal és jó zenékkel június 20. és 23. között.

 

A sétányon ezúttal a környékbeli pincészetek mellett több szekszárdi borász is bemutatja borait.
A hét minden napján kulturális programok, lesz blues illetve jazz koncert, igazi zenei csemegének ígérkezik Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes fellépése. Szombaton egy órakor pedig a hazai zenei élet emblematikus figurája Demjén Ferenc ad nagykoncertet a sétányon.

A rendezvény derekán június 22-én, szombaton igazi sűrűség várható a füredi parton. Egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Darnyi Tamás és Gyurta Dániel is. Este pedig útjára indul az egyhetes Gitárfesztivál. Giampaolo Bandini és Cesare Chiacchiaretta egyenesen Argentínából érkeznek a Tagore sétányra, és adnak koncertet a nagyszínpadon.

Részletes program itt.

A hagyományos olvasótalálkozók sem maradnak el, lesz beszélgetés Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztőjével és Ablonczy Bálinttal és Vinkó Józseffel a Blaha Étterem teraszán, közönségtalálkozót rendeznek a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársaival a Vaszary Villa kertjében, sőt a HírTV élő adást is közvetít a sétány nagyszínpadáról. A rendezvény keretein belül négy város, Balatonfüred, Debrecen, Kecskemét és Szolnok polgármesterei együttműködési megállapodást írnak alá.

Csopakon június 22-én halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek, a Balaton Borkúriából éjszakai geocaching túra indul. Az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig A polgárosulás határán című kiállítás nyílik meg a tájházban.

A rendezvény fővédnökei Áder János köztársasági elnök, Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004