Oldal kiválasztása

Magyar Úszás Napja – Darnyi Tamás is indul

Szerző: | 2013-06-19.

Magyar Úszás Napja első ízben. A Nyíltvízi Úszó Európa Kupával és a magyar bajnoksággal együtt megrendezendő eseményre tízezres tömeget várnak a partra. A sportág legjobbjai és amatőrök együtt a vízben. Az úszólegenda, a többszörös olimpiai bajnok Darnyi Tamás is itt lesz.

 

Első ízben rendezi meg június 22-én, szombaton a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) – hagyományteremtő céllal – a Magyar Úszás Napját. Darnyi Tamás a vegyes úszás négyszeres olimpiai és világbajnoka is indul a mindenki számára nyitott 2,5 kilométeres távon. Ez utóbbi próba párhuzamosan zajlik majd a 10 kilométeres Európa Kupa-viadallal, amelynek egyik fő esélyese Risztov Éva. A londoni ötkarikás játékok bajnoka a tavaly nyári csúcssiker után első ízben indul nyíltvízi versenyen Magyarországon.

A tömegsportrendezvényen számos közéleti szereplő és sportoló is részt vesz, így külön vízilabdás különítmény is érkezik a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás vezetésével.
Ekkor rendezik meg a Nyíltvízi Úszó OB-t is, többek között Gyurta Gergely részvételével, de itt lesz például Gyurta Dániel, Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá műugrók, valamint közéleti személyiségek, művészek.

A szombat reggel kilenctől kezdődő balatoni úszófesztivál mellett az ország összes megyeszékhelyén és további nagyvárosokban ingyenes úszási lehetőséggel várják a sportág iránt érdeklődőket a kijelölt uszodákban, fürdőkben. Az egész Európát átfogó kezdeményezéshez több mint ötven nemzet csatlakozott, az országból pedig 168 város.

Országszerte várhatóan 100 ezernél is többen ússzák majd le ekkor a maguk választotta rövidebb vagy hosszabb távokat.  A Nyíltvízi Úszó Európa Kupát, az OB-t, valamint a tömegsport úszást a Tagore sétány előtti vízfelületen bonyolítják le.

Az Európa Kupa húsznál is több nemzetet képviselő mezőnyének tagjai 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket, méghozzá két és fél kilométeres köröket maguk mögött hagyva. Az országos bajnokságra benevezett úszók 5, 7.5, valamint 10 kilométeren harcolnak majd az első hely megszerzéséért, az amatőr úszók pedig két és fél kilométeres távot teljesítenek.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004