Megnyílt a Hal és Borünnep

Koncertek, borsátrak és halételek a sétányon. Megnyílt az idei Balatoni Hal és Borünnep. A négynapos rendezvény ezúttal kiegészül az olimpiai bajnokok sorát felvonultató Magyar Úszás Napjával, – a szerényebb becslések szerint is több ezren lesznek a Tagore sétányon.

 

– Ez az ünnep az értékekről, a tradíciókról szól, de a balatoni borok és halételek népszerűsítése mellett évről évre törekszünk a megújulásra is. Idén egy igazán szívet melengető rendezvényt is felölel a hal- és borünnep, itt rendezik meg a Magyar Úszás Napját, amire mintegy tízezer látogatót várunk a Tagore sétányra. Olimpiai és világbajnok sportolók lesznek a parton. Minden adott ahhoz, hogy egy igazi ünnep legyen ez a pár nap – fogalmazott Bóka István polgármester.

A rendezvényt Somogyi Béla Debrecen alpolgármestere nyitotta meg hivatalosan, majd a sétányon felállított nagyszínpadon a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort, a Debrecenből érkező Bürkös zenekar és barátai muzsikáltak végül Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet adott koncertet.

A rendezvény folytatódik, lesznek közönségtalálkozók, közéleti beszélgetések, szombat délután egy órakor Demjén Ferenc ad koncertet. A gyerekeket külön programok, a felnőtteket pedig a sétányon felállított bor-, és halsátrak várják.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.