Oldal kiválasztása

Gitárfesztivál egy héten át

Szerző: | 2013-06-23.

Giampaolo Bandini gitár-, és Cesare Chiacchiaretta bandoneon művész tüzes argentin estjével vette kezdetét az egy héten át zajló Füredi Nemzetközi Gitárfesztivál. Ezúttal is a klasszikus és kortárs gitárzene legjobbjai koncerteznek a városban, minden napra jut egy-egy zenei csemege.

 

Nyolcadik alkalommal várja a zene szerelmeseit a Gitárfesztivál. A június 29-ig tartó rendezvénysorozaton idén is a hazai és a nemzetközi gitárélet krémjét valamint a legígéretesebb fiatal művészeit lehet hallani. Koncertek minden nap.

Az egy hetes rendezvény alatt fellép többek közt a belorusz Duo La Corda gitár és mandolin duója, a belorusz Jan Skryhan gitárművész. Bemutatkozik két fiatal versenygyőztes gitárművész, a szlovák Karol Samuelcik és a magyar Seres Borbála. Újra fellép a két éve óriási sikerrel debütáló brazil gitár és ritmus fenomén Celso Machado, valamint a szintén brazil Poetrio Brasilis fuvola-gitár-cselló triója. Az argentin, brazil, és klasszikus zene mellett egy spanyol flamenco csapat „Gitanerias című műsora zárja majd a fesztivált. Az esti koncertek helyszíne az Anna Grand Hotel Díszterme, a flamenco est pedig a Balaton Szabadidő Központban lesz. Program itt.

A koncertek mellett június 24.- 27. között Országos Klasszikus Gitár Tehetségkutató Verseny zajlik négy szóló- és két kamara kategóriában, melyre a rendezvény szervezői és versenyzői ingyenes belépési lehetőséggel várják a közönséget. A verseny helyszíne: a Ferencsik János Zeneiskola koncertterme. A felnőttek korcsoportjának döntője, és a díjkiosztás gálakoncerttel június 27.-én 19:00 órakor az Anna Grand Hotel dísztermében lesz.

Az esti koncertek jegyet a helyszíneken lehet vásárolni. Belépőjegyek ára 1.500 forint, a Flamenco Estre 2.500 Forint.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004