Cirkuszok éjszakája

A cirkuszművészetet népszerűsítik az először megrendezendő Cirkuszok éjszakáján, amelyet július 13-án a főváros mellett Balatonfüreden, Balatonlellén és Zamárdiban tartanak négy nagy cirkuszdinasztia összefogásával. Ezúttal a kulisszák mögé is betekintést kaphatunk.

 

A programsorozatot a Fővárosi Nagycirkusz, az Eötvös Cirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Horse Evolution lovas show közös szervezésében rendezik meg.

– Állami és magáncirkuszok összefogására már több mint hatvan évtizede nem volt példa. A négy világhírű társulat most közösen dogozik a műfaj régi hírnevének visszaállításáért – mondta a program sajtótájékoztatóján Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója. A Cirkuszok éjszakájának elsődleges célja, hogy visszaállítsák a műfaj hírnevét és visszahozzák annak sok évtizeddel ezelőtti fénykorát. Ennek érdekében évek óta az említett társulatok azon dolgoznak, hogy a cirkusz teljes megreformálásával, új műsorokkal, színvonalas és különleges produkciókkal, látványtechnikai fejlesztésekkel képesek legyenek kiszolgálni a közönség igényét.

Az eseményen nemcsak hagyományos cirkuszi produkciókra számíthat a közönség, hanem lehetőség lesz a kulisszák mögé is betekinteni. Lesz állatsimogató, bepillantást nyújtanak az idomítás folyamatába, emellett a cirkuszi eszközöket is kipróbálhatják az érdeklődők, a gyerekek például ugrálhatnak trambulinon.

Füreden a csaknem 100 éves múltra visszatekintő Eötvös Cirkusz elsősorban állatszámokkal várja a vendégeket – emelte ki Eötvös Lóránd, a társulat igazgatója. A cirkusz előtt ingyenes légvárral, kisvasúttal várják a családokat, a porondon pedig 101 kis dalmatát, tevéket, fehér tigriseket, oroszlánokat, valamint egy kéttonnás víziló egyedülálló produkcióját láthatják. Éjfélkor meglepetéssel készülnek a közönségnek.
Az Eötvös Cirkusz egészen augusztus 20-ig vendégeskedik Füreden, műsorukról bővebben itt.

A Fővárosi Nagycirkuszban a Circus Maximus előadás lesz látható, Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz művészei különleges mutatványokat adnak elő, Zamárdiban Richter Flórián és 50 fős csapata Horse Evolution lovas show-ja lesz látható.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.