Függöny fel!

Büszke vagyok arra, hogy Füreddel egy előremutató partnerséget kötöttünk – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új igazgatója a Művészeti Fesztivál megnyitóján, amelyen aláírták a Nemzeti és a Veszprémi Petőfi Színház illetve a város közötti együttműködési megállapodást.

 

Az igazgató hangsúlyozta: nincs a világon még egy olyan ország, ahol nyaranta több mint száz színházi darabot játszanak, az ország egyedülálló a színház szeretetében, a közönség igényes és képes rajongani a színházért. A füredi művészeti fesztivál programja is bátor, színvonalas összeállítás – folytatta Vidnyánszky Attila, majd hozzátette: az egész országnak valahogy úgy kellene kinéznie, mint Fürednek.

– A Nemzeti Színház igazgatójaként ez az első partneri megállapodás, amit aláírok. Nyitni kell a sokszor sanyarú sorsú vidéki színházak felé, együtt gondolkodni velük, kinyitni minden lehetséges kaput, hogy azt a borzalmas szakadékot, amely még mindig létezik a főváros és a vidék között valahogy áthidaljuk – vélekedett Vidnyánszky Attila, a Vaszary Villában rendezett ünnepségen.

– Nagy megtiszteltetés számunkra ez a partneri kapcsolat. Színvonalas előadások sokasága érkezik Füredre már a következő évben. A színháznak komoly hagyományai vannak a városban, a Kisfaludy Színház jó úton jár, bízunk benne, hogy az együttműködés tovább erősíti a színházat – fogalmazott Bóka István polgármester.

– Jövünk, játszunk, belakjuk az új színtereket – összegzett röviden Eperjes Károly, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti vezetője, aki aztán Vidnyánszky Attilával és Bóka Istvánnal aláírta a két színház és az önkormányzat megállapodását.

Az együttműködési megállapodás értelmében a jövő évtől a két színház kamara bemutatóit a lehetőségek szerint évadszerűen, bérletes rendszerben mutatják be Füreden, a teátrumok művészei pedig rendszeresen fellépnek majd a város kiemelt kulturális eseményein. William Shakespeare születésének 450. évfordulójára külön rendezvényekkel készülnek a színházak, több gyermek és ifjúsági előadást mutatnak majd be a városban.

A megnyitó előtt a Sforzato Rézfúvós Kvartett a mólónál lehorgonyzott vitorlásról adott hangulatos koncertet.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.