Oldal kiválasztása

Kezdődik a Laser világbajnokság

Szerző: | 2013-07-05.

A hétvégén indul a Laserek világbajnoksága a Balatonon. Több mint hatszáz fiatal vitorlázó látogat Füredre a három kategóriában rendezendő olimpián is szereplő Laser hajóosztály korosztályos világ- és Európa-bajnokságra. Ötven országból 632 utánpótláskorú induló versenyez majd.

 

– A laseres versenyzés történetében egyedülálló, hogy egy helyszínen, jóformán egy időben három Európa-bajnokságot és három világbajnokságot bonyolítsanak le – mondta Böröcz István az eseménynek otthont adó Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója még az esemény sajtótájékoztatóján.

A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) a Nemzetközi Laser Osztályok Szövetségével (ILCA) és a Magyar Vitorlás Szövetséggel (MVSZ) együttműködve rendezi meg a Grupama – OTP Balaton Laser Worlds 2013 világbajnokságot, az év legnagyobb vitorlás eseményét Balatonfüreden.
A Balaton Laser Worlds esemény mindhárom Laser osztály fiatal versenyzőinek lehetőséget ad, hogy megmutassák tudásukat. A versenyzők már a múlt héten megérkeztek a füredi kikötőkbe, hogy az előfutamok során megismerhessék a balatoni szél- és terepviszonyokat. A világ minden tájáról érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék magukat a Laser 4,7 (4,7 négyzetméteres vitorlázattal), Laser Radial (5,7 négyzetméteres vitorlázattal), vagy a Laser Standard (7 négyzetméteres vitorlázattal) kategóriák valamelyikében. A szélviszonyok az elmúlt héten nem könnyítették meg az edzéseket, ugyanis állandóan változó északi szél fújt, de ez nem riasztotta vissza a tengeri viszonyokhoz szokott versenyzőket.

A mezőnyben ott van a Laser 4.7-es európai ranglistát vezető Vadnai Jonatán, aki ráadásul győzelmi esélyekkel vág neki a versenynek.

Az előfutamok után a hétvégén elkezdődik a verseny, amelyet a füredi mólóról bárki figyelemmel kísérhet.
A Laser 4.7 ifjúsági világ- és Európa-bajnokságot július 6-tól 13-ig rendezik meg, majd július 14-től 21-ig a Laser Radial női U21 és a Laser Standard férfi U21-es világ- és Európa-bajnokságot bonyolítják le, végül július 21-én a Vitrolás téren rendezett díjátadó ceremóniával zárul a verseny.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart