Oldal kiválasztása

Kezdődik a Laser világbajnokság

Szerző: | 2013-07-05.

A hétvégén indul a Laserek világbajnoksága a Balatonon. Több mint hatszáz fiatal vitorlázó látogat Füredre a három kategóriában rendezendő olimpián is szereplő Laser hajóosztály korosztályos világ- és Európa-bajnokságra. Ötven országból 632 utánpótláskorú induló versenyez majd.

 

– A laseres versenyzés történetében egyedülálló, hogy egy helyszínen, jóformán egy időben három Európa-bajnokságot és három világbajnokságot bonyolítsanak le – mondta Böröcz István az eseménynek otthont adó Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója még az esemény sajtótájékoztatóján.

A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) a Nemzetközi Laser Osztályok Szövetségével (ILCA) és a Magyar Vitorlás Szövetséggel (MVSZ) együttműködve rendezi meg a Grupama – OTP Balaton Laser Worlds 2013 világbajnokságot, az év legnagyobb vitorlás eseményét Balatonfüreden.
A Balaton Laser Worlds esemény mindhárom Laser osztály fiatal versenyzőinek lehetőséget ad, hogy megmutassák tudásukat. A versenyzők már a múlt héten megérkeztek a füredi kikötőkbe, hogy az előfutamok során megismerhessék a balatoni szél- és terepviszonyokat. A világ minden tájáról érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék magukat a Laser 4,7 (4,7 négyzetméteres vitorlázattal), Laser Radial (5,7 négyzetméteres vitorlázattal), vagy a Laser Standard (7 négyzetméteres vitorlázattal) kategóriák valamelyikében. A szélviszonyok az elmúlt héten nem könnyítették meg az edzéseket, ugyanis állandóan változó északi szél fújt, de ez nem riasztotta vissza a tengeri viszonyokhoz szokott versenyzőket.

A mezőnyben ott van a Laser 4.7-es európai ranglistát vezető Vadnai Jonatán, aki ráadásul győzelmi esélyekkel vág neki a versenynek.

Az előfutamok után a hétvégén elkezdődik a verseny, amelyet a füredi mólóról bárki figyelemmel kísérhet.
A Laser 4.7 ifjúsági világ- és Európa-bajnokságot július 6-tól 13-ig rendezik meg, majd július 14-től 21-ig a Laser Radial női U21 és a Laser Standard férfi U21-es világ- és Európa-bajnokságot bonyolítják le, végül július 21-én a Vitrolás téren rendezett díjátadó ceremóniával zárul a verseny.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2022 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004