Segítő vásár

A Segítő Vásár elnevezésű országos programsorozatnak ad helyet a város. A vásár keretében a megváltozott munkaképességű illetve fogyatékkal élő embereket foglalkoztató munkahelyek termékeit mutatják be a Tagore sétányon,

 

A július 16-án, 14-18 óra között rendezendő Segítő Vásár fővédnöke Dr. Bóka István polgármester. A megnyitón részt vesz Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságának megbízásából a Salva Vita Alapítvány szervezi a fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítását és vásárát. Idén a programsorozat országos méretűvé bővült, a már hagyománnyá vált karácsonyi vásár mellett (Budapest, Millenáris) a vidéki nagyvárosokban is bemutatják és megismertetik a nagyközönséggel azokat a kézzel készített, kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak. Füred mellett Debrecen, Miskolc, Pécs, Békéscsaba és Győr csatlakozott az eseményhez.

A rendezvénysorozat célja, hogy tovább erősödjön a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és beágyazottsága.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.