Oldal kiválasztása

Megkapta az ötvenmilliót a BYC

Szerző: | 2013-07-08.

260 milliós fejlesztést terveznek a Balatonfüredi Yacht Clubnál, a komplex beruházáshoz uniós pályázaton már nyert is 156 milliós támogatást a klub. A BYC a beruházáshoz szükséges önrész biztosításához támogatást kért a várostól, amit rendkívüli ülésen meg is szavazott a testület.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a legutóbbi testületi ülésen több képviselő jelezte, nem ismerik a beruházás részleteit, így Bóka István polgármester úgy döntött, hogy visszavonja az előterjesztést és azt külön ülésen tárgyalják meg. A beruházásról szóló részletes prezentációt Böröcz István a BYC ügyvezető igazgatója tartotta meg, amely után a képviselők egy tartózkodás mellett megszavazták a fejlesztéshez kért 50 millió forint támogatást, amelyet az önkormányzat két részletben biztosít majd.

A telephely fejlesztése egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően még 2007-ben kezdődött el, most a beruházás utolsó fázisához értek. A fejlesztéshez 103 millió Ft-os önrészt kell biztosítani, ennek felét kérte a klub az önkormányzattól.

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója kiemelte: a partmenti régi hangárt lebontanák, és a klubházhoz illeszkedő új hangárt építenének, amelyben tároló helyiségek, vizesblokk, öltöző, klubszoba, büfé és oktató szoba kapna helyet. – Ezzel befejeződne a BYC teljes infrastrukturális felújítása. A munkálatok a tervek szerint idén októbertől jövő áprilisáig tartanának – jegyezte meg Böröcz István.

– A BYC fejlesztése stratégiai kérdés a városban, a tradíciók, a klub értékei és a turisztikai vonzereje miatt egyaránt. A megnyert pályázat révén egy komplex beruházás valósulhat meg, ami színvonalában, minőségében jól illeszkedne a korábban már felújított sétányhoz – jegyezte meg Bóka István polgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004