A bál szépe és udvarhölgyei

Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek. A hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt bemutatkoztak a közönség előtt majd lovas kísérettel kikocsiztak a városba. Lelkesednek a bálért, de egyelőre egyikük sem tervez a szépségiparral.

 

Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul. Mint mondta: azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban. Elmondása szerint a családnak Tihanyban van nyaralója, ezért 11 éve a nyarakat és a téli szüneteket a környéken töltötte, s érdeklődését felkeltette a füredi Anna-bál. A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. – Meglepett az első helyezés, de jövőmet nem a szépségiparban képzelem el, most legfontosabbak a tanulmányaim, a családom, és a párom, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.

Fotógalériák a bálról és a bál szépéről illetve udvarhölgyeiről itt.

Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban töltötte 18. életévét, a Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni – mondta. Balatonfürediként régóta ismeri és érdekli az Anna-bál hagyománya, s idén, az önkormányzat meghívásának eleget téve, részt is vett rajta édesapjával.
A második helyezés meglepetésként érte, mert mind mondta, a bálon az idén nagyon sok szép lány jelent meg. Balatoni lányként Lilly kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.

A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves. Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, aki többször is részt vett a társasági eseményen, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte. Sarah sportolással tölti szabadidejét: kosárlabdázik.

Forrás: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.