Oldal kiválasztása

Lesz uszoda, kalandpark is épül

Szerző: | 2013-07-25.

A napokban elkezdődhet a városi uszoda építése. A jelenlegi bringapark mellett a térség legnagyobb kalandparkja létesülhet. A város tulajdonába került a Helytörténeti Múzeum épülete. Augusztus elején hivatalosan is átadják a Koloska-völgyi vadasparkot. Képviselő-testületi döntések.

 

Július 26-án, pénteken megkezdődik a városi uszoda építése. A Balaton Szabadidő Központ melletti ingatlanon egy 33 méteres uszodát építenek fel, amelynek megvalósítása már hosszú ideje napirenden volt a városban.

Kisebb vita után, három nem szavazattal a testület úgy határozott, támogatják, hogy a Bringaparkot üzemeltető Extrém Pictures Kft. a park mellett egy kalandparkot hozzon létre, amelyhez a Közép-Dunántúli Operatív Program Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázatán több mint százmillió forint támogatást is nyert.

– Az ingatlanon a térség legkorszerűbb és legtöbb elemet tartalmazó kalandparkja épülhet fel. A terület jelenlegi kinézete aggályos, az új beruházás reményeink szerint sokat javít majd a helyzeten – fogalmazott Bóka István polgármester.
A testületi ülésen Molnár Judit, Schindele György és Takács Miklós képviselők is a beruházás ellen érveltek, végül a testület név szerinti szavazással úgy döntött támogatja a beruházást, amely a tervek szerint a jövő szezonra el is készülhet.

Az ülésen Bóka István polgármester bejelentette: az államtól térítésmentesen megkapta a város az Arany János utcában álló Helytörténeti Múzeum épületét, amelynek fejlesztéséről a jövő évi uniós pályázati lehetőségek ismeretében döntenek majd. Friss hír az is, hogy elkészült a Koloska-völgyben kialakított egész éven át látogatható vadaspark, amelynek hivatalos átadását augusztus 14-én rendezik meg. Részletek itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart