Oldal kiválasztása

Elkezdődött a Borhetek

Szerző: | 2013-08-03.

Nincs még egy olyan város és borvidék az országban, amely ennyire mély és tartalmas viszonyt ápolna a múzsákkal, mint Balatonfüred – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Borhetek megnyitóján. A három héten át tartó rendezvényre százötvenezer látogatót várnak.

 

Balatonfüred és vidéke nemcsak a borokról, hanem a művészetekhez fűződő kapcsolatairól is híres – fogalmazott  V. Németh Zsolt államtitkár, aki megnyitó beszédében Hamvas Bélát idézte: a borivásnak ugyan nincsen múzsája, de helyesen jó bort csak az tud inni, aki költőket olvas, muzsikát hallgat, képekben gyönyörködik

– Népszerű és szerethető rendezvény a Borhetek, jóval több egy borkereskedésnél, hiszen minden este kulturális programok várják az érdeklődőket. Az a célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a térség boraira, és gazdáira, azt szeretnénk, hogy minél több szőlő-terület újuljon meg. Százötvenezer látogatót várunk a rendezvényre – mondta Bóka István polgármester. 
Három héten át huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják a borhetek látogatóit. A borvidék legjobb nedűit, mintegy harminc fajtából származó, csaknem kétszázféle bort lehet megkóstolni, a boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig lesznek nyitva. További részletek itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004