Oldal kiválasztása

A törvény és a jog ünnepe

Szerző: | 2013-08-20.

A mai ünnep az ezeréves folytonosság napja. Szent István öröksége az összefogás, az államszervező építkezés, amely megerősítette és megvédte az országot – mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly államtitkár. A Balatonfüred Városért címet Bergmann Ernő vehette át.

 

– Szent István lerakta az ország erős alapjait, megőrizte a nemzet függetlenségét, összefogta az addig külön törzsekben élő magyarokat, hitet és erőt adott. A törvény és a jog ünnepe a mai. Szent István üzenete: a hit, a remény és a szeretet egysége, ez az összekötő kapocs, ez szolgálja Magyarország felemelkedését. Most rajtunk a sor, hogy kövessük ezt az utat – fogalmazott ünnepi beszédében Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A magyar állam alapítására és Szent István királyra emlékeztek a városban, ünnepi szentmisét tartottak a katolikus és a református templomban.
A Szent István téren rendezett ünnepségen a hagyományoknak megfelelően átadták a Balatonfüred Városért címet, amelyet idén Bergmann Ernő vehetett át.

A régi vendéglátós családból származó Bergmann Ernő 1972-ben költözött a városba, sokáig a Marina Szállóban dolgozott. A rendszerváltás idején saját vállalkozásba kezdett és 1992-ben az eredetileg családi háznak szánt épületben megnyitotta első cukrászdáját, majd hat évvel később a másodikat. A két cukrászda révén a Bergmann név nemcsak a városban, de országszerte is fogalommá vált, a Füredre érkezők ezrei keresik fel a cukrászdákat. Bergmann Ernő munkássága Balatonfüred turisztikai és idegenforgalmi arculatában meghatározó szerepet tölt be, cukrásztermékei jó hírét viszik a városnak. Cukrászdái számos kulturális rendezvénynek adnak otthont – hangzott a laudációban.

Az ünnepségen Kőrösi Csaba színművész, Forgács Zsuzsanna népdalénekes és a Balatonfüred Néptánc Együttes lépett fel.

Este a parton folytatódnak a programok. Hat órakor Szőke Nikoletta Quartett lép fel a Kisfaludy Színpadon, nyolckor ugyanitt Berki Tamás koncertje lesz. Este kilenckor kezdődik a tűzijáték, közvetlen utána pedig Lajkó Félix zenél majd.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004