Lopás sorozat a Kisfaludy strandon

Szívem, hozd már a táskámat – ezzel az egyszerű megtévesztéssel lopta el augusztusban közel harminc sértett csomagját egy helyi férfi és egy nő a Kisfaludy strandon. A heteken át zajló lopás sorozatot a rendőrség felderítette, a tettesek beismerő vallomást tettek.

 

A rendőrök augusztus 23-án délután fogták el a tetteseket, akik a rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 2-ától kezdve számos, közel harminc vendég értékeit tulajdonították el a strandról.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozójának, Torma István r. főtörzsőrmesternek vált gyanússá a fiatal pár, amikor azok a kijáraton több táskával a kezükben távoztak és amelyek tulajdonjogával aztán nem tudtak elszámolni.

A 24 éves Sz. Zoltán helyi lakost és 17 éves barátnőjét a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, ahol a kihallgatás során beismerő vallomást tettek.

A felnőttkorú férfi és a fiatalkorú nő a sértettek holmijai közül többnyire készpénzt, mobiltelefonokat, fényképezőgépeket és személyi okmányokat tulajdonított el, melyek nagy részét a nyomozók megtalálták lakásukon. Tizenegy darab táska – bennük az értéktelennek ítélt tárgyakkal – a strand közelében egy bokor alól került elő.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított eljárást Sz. Zoltán és fiatalkorú társa ellen.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.