Az indiai nagykövet látogatott Füredre

A városban tett látogatást India új nagykövete. Malay Mishra találkozott Bóka István polgármesterrel, megtekintette a sétányon álló Tagore szobrot, a Nobel-díjas költő szívkórházi emlékszobáját és látogatást tett a Vaszary Villában. Füred gyönyörű, nagy öröm, hogy itt lehetek – mondta.

 

Malay Mishra a polgármesteri hivatalban találkozott a város vezetőségével. A rövid egyeztetésen szorgalmazta, hogy még szorosabb kapcsolat alakuljon ki a város és az indiai kultúra között, felvetette, hogy Füred kössön testvérvárosi kapcsolatot Calcuttával.

Malay Mishra több mint harminc éve dolgozik diplomataként. Részt vett indiai kiküldetéseken Franciaországban, Szenegálban, Mauritiuson, az Egyesült Államokban, Iránban, Németországban és a Seychelle-szigeteken. Ez év szeptember 1-én nevezték ki India magyarországi, budapesti nagykövetének. Magyarországi megbízatása előtt négy éven át volt India Trinidadért és Tobagóért felelős főbiztosi hivatalának vezetője. Malay Mishra diplomataként mindenütt fontosnak tartotta, hogy az adott ország és az indiai közösség között szoros kulturális kapcsolat alakuljon ki.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.