Oldal kiválasztása

Az indiai nagykövet látogatott Füredre

Szerző: | 2013-09-13.

A városban tett látogatást India új nagykövete. Malay Mishra találkozott Bóka István polgármesterrel, megtekintette a sétányon álló Tagore szobrot, a Nobel-díjas költő szívkórházi emlékszobáját és látogatást tett a Vaszary Villában. Füred gyönyörű, nagy öröm, hogy itt lehetek – mondta.

 

Malay Mishra a polgármesteri hivatalban találkozott a város vezetőségével. A rövid egyeztetésen szorgalmazta, hogy még szorosabb kapcsolat alakuljon ki a város és az indiai kultúra között, felvetette, hogy Füred kössön testvérvárosi kapcsolatot Calcuttával.

Malay Mishra több mint harminc éve dolgozik diplomataként. Részt vett indiai kiküldetéseken Franciaországban, Szenegálban, Mauritiuson, az Egyesült Államokban, Iránban, Németországban és a Seychelle-szigeteken. Ez év szeptember 1-én nevezték ki India magyarországi, budapesti nagykövetének. Magyarországi megbízatása előtt négy éven át volt India Trinidadért és Tobagóért felelős főbiztosi hivatalának vezetője. Malay Mishra diplomataként mindenütt fontosnak tartotta, hogy az adott ország és az indiai közösség között szoros kulturális kapcsolat alakuljon ki.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004