Oldal kiválasztása

Szüreti fesztivál

Szerző: | 2013-09-14.

Az elmúlt években sokat fejlődött a város, szépült a környezet, de a szőlőművelésre alkalmas külterületek, a szőlőültetvények, amelyek egykor Füred büszkeségei voltak, nincsenek jó állapotban. Ezen változtatnunk kell. E szavakkal nyitotta meg az idei szüreti fesztivált a város polgármestere.

 

A Szent István téren rendezett ünnepségen dr. Bóka István kiemelte: egy átfogó program segítségével változtatni kell a jelenlegi helyzeten, mindannyiunk érdeke az, hogy a város külterületei, a szőlőművelésre alkalmas földek végre jó állapotba kerüljenek és hasznosítani tudjuk őket.

Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a szőlészet-borászat a magyar agrárium egyik kiemelt ágazata, amelynek fejlesztésére uniós forrásból az elkövetkező hat évben, évi 8,5 milliárd forintos keret áll rendelkezésre.
– Ez komoly összeg, ebből lehet fejleszteni, beruházásokat megvalósítani. Ez egy fontos ágazat, mert a boron keresztül mindenhová eljuthatunk a világban és megmutathatjuk magunkat – mondta az államtitkár.

A borosgazdákból, borrendekből, lovas kocsikból, mazsorettekből álló szüreti menet a városi fúvószenekar vezetésével ezúttal a Vásárcsarnoktól indulva vonult végig a városon, egészen a partig, ahol borfalu, kézműves vásár és kulturális programok várják az érdeklődőket. Részletes programok itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004