Oldal kiválasztása

Kultúra, kaland, romantika

Szerző: | 2013-09-16.

Újra időutazás Füreden. A reformkor jegyében ismét megelevenedik a város, lesz kosztümös, hintós felvonulás, bál, filmvetítés, kiállítások, koncertek, korhű divatbemutató és kirakodóvásár. Egy egyedülálló program Füred patinás városrészében. Romantikus Reformkor szeptember 20-22.

 

Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok. Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a rendezvényhez kapcsolódó népi- és iparművészeti kirakodóvásár, és a rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója, a hagyományos felvonulás, hintókkal, huszárokkal. (Szeptember 21-én, szombaton 13 órakor indul a menet a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenés kísérettel.)

Nyolc évvel ezelőtt, az első rendezvénynek a szezon meghosszabbításán túl az volt a célja, hogy a viseletek, a korabeli zene, az irodalmi részletek, táncok segítségével visszaidézze a XIX. század varázsát, a reformkor hangulatát. A látványos múltidézés idővel a város egyik meghatározó programjává vált.

Szeptember 20-án, pénteken kezdődik az idei rendezvénysorozat. Lesz huszárviseleti kiállítás, bemutatják Somogyi Győző grafikus A szabadságharc katonái című könyvét, a napot pedig a Szerenád cigányzenekar koncertje zárja a Gyógy téren. Szombaton felvonulás, hagyományőrző divatbemutató, verbunkos táncbemutató, lovaskeringő és tűzzsonglőr műsor várja az érdeklődőket. Lesz filmvetítés is: A 80 huszár című alkotás után beszélgetés Tordy Gézával, a Nemzet Színészével, a film egyik főszereplőjével és Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr-rendezővel, a film alkotójával. Koncertet ad a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, este pedig a reformkori bálon lehet mulatni az időt.
Vasárnap kihirdetik a Magyar Reformkor Bora Balatonfüred 2013 díj nyertesét valamint a gasztronómiai verseny eredményét. St. Martin lép fel a Kisfaludy Színpadon, és koncertet ad a 100 tagú Cigányzenekar 12 tagú kamarazenekara.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004