Oldal kiválasztása

Rekord vendégszám – Mélygarázs épülhet

Szerző: | 2013-09-20.

Kiemelkedően jó volt a két városi strand forgalma a szezonban, több mint háromszázezer fürdőző járt a Kisfaludy és az Esterházy strandon. A kánikula idején voltak napok, amikor minden eddigi rekordot megdöntött a vendégszám. A parkolás viszont ezúttal is gondot okozott, már tervezik az új parkolót.

 

Mintegy százharminc millió forintot költöttek idén az Esterházy illetve a Kisfaludy strand fejlesztésére. A részben uniós támogatásból homokkal töltötték fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, emellett parkosítottak is. A vízszint valamint a víz minősége az egész nyáron megfelelő volt, ráadásul a belépők árát sem emelték, – részben ezzel is magyarázható a fürdők népszerűsége.

A Kisfaludy strandnál bár bővítették a parkolók számát, de időnként ez sem volt elég, így a város vezetősége illetve a fürdőket fenntartó Probio Zrt. eltökélt abban, hogy megoldást találjanak a problémára. A tervek szerint egy új kétszintes mélygarázst építenének a strand közvetlen közelében. Addig is a Kisfaludy strand nyugati felén egy mini golf pályát létesítenek, az Esterházy strandon pedig távcsöveket helyeznek ki.

A Füred tévének Somogyi László a Probio Zrt vezérigazgatója nyilatkozott. Videó.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004